​CFR Cluj nu mai este în pericol să piardă la masa verde meciul cu Floriana din Champions League. Campioana României a primit acordul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Afacerilor Interne pentru a decola către Malta.

Dan Petrescu, cu masca pe fataFoto: Nicu Cherciu

Cum a arătat știrea inițială:

CFR Cluj nu poate părăsi momentan țara din cauza unor restricții de ultim moment anunțate de autoritățile din România. În aceste condiții, campioana din Liga 1 riscă să piardă la masa verde meciul cu Floriana din turul I preliminar al Champions League, informează gsp.ro.

Confruntarea cu Floriana ar trebui să aibă loc miercuri, de la ora 22:00, iar zborul spre Malta ar fi trebuit să aibă loc marți, la ora 11:00.

România a impus unele restricții din cauza pandemiei de coronavirus, iar Malta se află în acest moment pe această "listă neagră".

Salvarea - O derogare

Oficialii campioanei României se vor adresa Ministerului Afacerilor și Internelor pentru a obține o derogare care să le permită totuși zborul către Malta.

Cum arată programul virtual al campioanei României în Champions League:

Dacă va trece de FC Floriana (din Malta), pentru CFR va urma un meci contra celor de la Dinamo Zagreb. Va fi o singură manșă (din cauza problemelor de timp cauzate de Covid-19), iar aceasta va avea loc la Cluj.

Turul I preliminar: 18/19 august (un singur meci)

Turul II preliminar: 25/26 august (un singur meci)

Tragere la sorți turul III preliminar: 31 august

Tragere la sorți play-off: 1 septembrie

Turul III preliminar: 15/16 septembrie (un singur meci)

Play-off: 22/23 septembrie, manșa tur

Play-off: 29/30 septembrie, manșa retur

Tragere la sorți grupe: 1 octombrie.