Ediția 2019-2020 a Champions League este una inedită: pe lângă formatul surprinzător (dueluri într-o singură manșă, teren neutru, Final 8 precum în alte sporturi), principalele echipe favorite la trofeu au fost eliminate din competiție. Nume grele precum: Juventus, Real Madrid, Barcelona și Manchester City și-au luat rămas bun de la trofeu, încă din optimile sau din sferturile de finală ale C1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În careul de ași au acces Paris Saint Germain, care o va înfrunta pentru un loc în finală pe Leipzig, și Bayern Munchen, care o va înfrunta pe Lyon. Meciurile se joacă într-o singură manșă, în Portugalia.

Real Madrid, cu ale sale 13 coroane, eliminată prematur

Real Madrid a fost eliminată de către City cu un dublu 2-1 atât în turul disputat pe 26 februarie, cât și în returul disputat pe 7 august. Real Madrid, deținătoare a 13 trofee Champions League, nu a putut ține piept de această dată lui City, echipa din Spania, fiind eliminată foarte devreme în competiție. În ciuda acestei eliminări, echipa lui Zidane a cucerit campionatul din Spania în detrimentul Barcelonei.

Cristiano Ronaldo nu a fost de ajuns pentru Juventus

O surpriză de proporții s-a conturat în optimile de finală, la dubla dintre Juventus – Lyon. Pe 26 februarie Lyon a reușit să bată în meciul tur pe teren propriu cu scorul de 1-0, iar în returul de pe 7 august, „ bătrâna doamnă” a învins cu scorul de 2-1, însă francezii s-au calificat, grație golului marcat în deplasare. Cristiano Ronaldo a reușit o dublă în meciul retur, însă nu a fost suficient pentru a trece mai departe.

Visul lui Pep trebuie să mai aștepte - City, trimisă acasă de Lyon

După calificarea în sferturi, Olympique Lyon produce din nou surpriza și elimină echipa lui Pep Guardiola cu scorul de 3-1 după golurile marcate de Cornet (24) și Dembele (79 și 87). Pentru City a marcat De Bruyne (69). Astfel, Lyon reușește să se califice în semifinalele Champions League după un deceniu de așteptare și va înfrunta pentru un loc în marea finală pe Bayern Munchen. De cealaltă parte City încheie rău acest sfârșit de sezon după ce a terminat pe locul 2 în Premier League, la mare distanță de Liverpool.

Sezonul de coșmar al Barcelonei

După ce a pierdut lupta pentru titlu în Spania, Barcelona nu numai că este eliminată din Champions League, ci a suferit cea mai dură înfrângere din istorie în competițiile europene. Barcelona a pierdut cu scorul uimitor de 2-8 împotriva nemților de la Bayern Munchen și pierde astfel șansa la trofeu.

De cealaltă parte, Bayern Munchen a avut o prestație extraordinară și poate ridica din nou trofeul Champions League, după o pauză de 6 ani. Bayern va trebui să treacă de Lyon, pentru a accede în meciul pentru marele trofeu.

Program semifinale:

18 august, de la ora 22:00, Estadio Da Luz

PSG - Lepizig (Digisport, Telekomsport și LookTV în direct)

19 august, de la ora 22:00, Estadio Jose Alvalade

Lyon - Bayern (Digisport, Telekomsport și LookTV în direct).