Un fotbalist al echipei FC Barcelona a fost testat pozitiv la noul coronavirus după ce a revenit la antrenamente pentru noul sezon, a anunţat, miercuri, clubul spaniol, citat de Reuters.

FC BarcelonaFoto: FC Barcelona

Barca a menţionat că jucătorul este izolat la locuinţa sa şi e asimptomatic, adăugând că nu a avut contact cu niciunul dintre fotbaliştii care vor face deplasarea la Lisabona, pentru turneul Final 8 al Ligii Campionilor.

''După testele PCR realizate marţi după-amiaza unui grup de nouă jucători, care au început presezonul miercuri, unul dintre ele a ieşit pozitiv la Covid-19'', a menţionat clubul catalan, fără a dezvălui numele celui în cauză.

FC Barcelona a informat autorităţile sportive şi sanitare competente şi a efectuat ancheta epidemiologică, a precizat clubul blaugrana, citat de Agerpres.

Cei nouă jucători care au început pregătirile pentru noul sezon sunt Rafinha, Carles Alena, Pedri, Francisco Trincao, Oriol Rosell, Juan Miranda, Matheus Fernandes, Moussa Wague şi Jean-Clair Todibo.

FC Barcelona va juca vineri cu Bayern Munchen (de la ora 22:00), în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în turneul Final 8 de la Lisabona.

Cazul pozitiv de la FC Barcelona vine după o serie de infectări înregistrate la echipele din Spania, Real Madrid, Sevilla, Atletico Madrid, toate săptămâna trecută, Betis Sevilla, Alaves, Mallorca şi Espanyol, cazuri comunicate marţi, şi Celta Vigo, miercuri.