Gică Hagi și-a găsit un puternic contestatar în persoana lui Alin Stoica (40 de ani, fost internațional român), acesta spunând, printre altele, că Hagi nu a fost cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. În plus, Stoica îi critică și pe jucătorii lansați de Gică de la academia sa: "Când ies în Occident, sunt turiști japonezi".

Foto:

Alin Stoica, despre jucătorii formați de Hagi la propria academie

"Chiar am văzut recent un interviu acordat de Anamaria Prodan. Dacă n-are cineva curaj să-i răspundă (n.r. - lui Hagi)? El se crede cel mai mare jucător din toate timpurile. Când jucătorii lui ies în Occident, sunt turiști japonezi. Tot urlă că scoate campioni. Ce campioni scoate? N-are nimeni curaj să-i spună" - Alin Stoica, pentru ProX.

Plecarea de la Real Madrid la Brescia

"De ce a plecat de la Real Madrid la Brescia? Nu găsea altă echipă? Urlă că e cel mai bun din toate timpurile...Au fost fotbaliști mai mari" - Alin Stoica.

Nu e cel mai bun fotbalist român din toate timpurile

"Dacă se putea pleca înainte de Revoluție, ar fi fost jucători și mai mari. Liță Dumitru n-a fost fotbalist? Mulțescu n-a fost fotbalist? Rodion Cămătaru n-a fost fotbalist? Cârțu n-a fost fotbalist? De Balaci și Dobrin nici nu mai zic.

N-a zis nimeni că n-a fost un fotbalist mare. Dar au fost jucători mai mari decât el" - Alin Stoica.

Despre cum s-ar fi făcut convocările la Generația de Aur

"Hagi, Popescu și Dan Petrescu erau antrenorii la echipa națională. Ei făceau convocările. Ce au câștigat de o numim Generație de aur? Ce să mai zică bulgarii, croații...

Eu cred că s-a creat această părere, că au facut nu știu ce performanță. Păi în 1996, la Campionatul European câte puncte au facut? Zero.

Pentru mine, Generație de Aur înseamnă să te lupți cinci-șase ani la același nivel. Ce să mai zică Stoicikov, Savicevic? Să vedem ce am realizat dacă tot vrem statui. Ei în 94 nu au avut nici o performanță", a completat Alin Stoica.

Născut pe 10 decembrie 1979, Alin Stoica a jucat, printre altele, la formații precum Steaua (1995-1996), Anderlecht (1996-2002), Club Brugge (2002-2004), Siena, FC Național sau Gent (2006-2008). A adunat 13 prezente în prima reprezentativă a României.