Liga 1 se îndreaptă către un nou sezon în care echipele din primul eșalon fotbalistic al țării vor fi mai multe: 16 în loc de 14 în prezent. Ideea este susținută chiar și de președintele FRF, Răzvan Burleanu. În aceste condiții, sunt șanse foarte mari ca Dinamo, aflată în suferință în clasament, să scape de retrogradare.

Liga 1Foto: lpf.ro

Sursele gsp.ro și digisport vorbesc despre un număr de 13 echipe din Liga 1 care sunt de acord cu noul format, unul în care prima divizie a țării să aibă la start din sezonul 2020-2021 nu mai puțin de 16 echipe la start.

Pentru ca totul să devină oficial este nevoie de o aprobare în Comitetul de Urgență al FRF. Totul poate fi considerat o formalitate, ținând cont de faptul că președintele FRF, Răzvan Burleanu, este susținător al acestei variante.

De asemenea, mai rămâne de stabilit care va fi echipa care va juca un baraj de menținere/promovare în Liga 1 contra celor de la CS Mioveni. În acest caz, varianta la îndemână va fi ultima clasată din ierarhie: Chindia Târgoviște.

Modificările pe scurt:

  • 16 echipe în loc de 14 în prezent.
  • 6 formații în play-off și 10 în play-out.
  • Cea mai bună formație din play-out va juca un meci de baraj cu echipa din play-off clasată pe ultimul loc de Europa League. În acest fel va fi cunoscut numele ultimei reprezentate din competiția continentală.
  • Vor promova în Liga 1: UTA Arad și FC Argeș.
  • CS Mioveni, locul 3 din Liga 2, va juca un baraj de promovare pe 9 și 12 august, tur-retur, cel mai probabil cu Chindia Târgoviște.