​Oficialul dinamovist Ionel Dănciulescu a declarat, marţi, că nu i se pare corect ca Dinamo să nu îşi câştige pe teren dreptul de a rămâne în Liga I, potrivit News.ro.

Dinamo BucurestiFoto: fcdinamo.ro

”Craiova s-a abţinut, am înţeles că a fost un anumit vot care a fost în favoarea noastră. O echipă a votat prima dată avantajându-ne pe noi, după care votul a fost schimbat şi s-a ajuns la acest clasament. Chiar dacă am câştiga mâine împotriva Viitorului, vom rămâne pe acelaşi loc. Se tot vorbea că Dinamo va juca împotriva echipelor lipsite de griji. Nu mi se pare corect ca noi, având şase meciuri în minus, să nu ne câştigăm dreptul de a rămâne în Liga 1”, a spus Ionel Dănciulescu, la Digisport.

Într-un comunicat, Peluza Cătălin Hâldan, acţionar al FC Dinamo, afirmă că FCSB, Clinceni, Botoşani, Voluntari şi Sepsi au votat pentru soluţii care îi duce pe dinamovişti la retrogradare.

"Atât în timpul pandemiei, cât şi după reluarea campionatului am fost cei care s-au implicat cel mai mult pentru a susţine fotbalul.

S-au scris zeci de articole în presă şi s-a vorbit ore în şir despre suporterii lui Dinamo care şi-au salvat echipa.

Am făcut sold-out în 24 de ore la biletele pentru meciul cu Chindia. Ceva nemaivăzut în istoria fotbalului. Până la urmă se pare că acel meci nu se va mai juca deloc.

Suntem suporterii care fac spectacol prin cele mai frumoase coregrafii din Liga 1 şi uneori din lume.

Am lansat un proiect socios prin care suporterii vin mai aproape de fotbal şi de echipe. Probabil reţeta noastră va fi preluată şi de alţi suporteri din România.

SUNTEM DINAMO, dar nu cerem niciun privilegiu doar pentru că suntem Dinamo.

Nu cerem altceva decât SĂ FIM JUDECAŢI CORECT!

Banii din drepturile tv se împart în mod echitabil în funcţie locul din clasament. Nu avem pretenţii să primim mai mult decât Sepsi, Botoşani sau Hermannstadt, dacă acestea sunt deasupra noastră în clasament.

DAR TREBUIE SĂ RECUNOASCĂ TOATĂ LUMEA că DINAMO FACE MAI MULTĂ AUDIENŢĂ decât majoritatea echipelor din Liga 1. Dinamo aduce mai mulţi bani televiziunilor decât cluburile care s-au aliat acum împotriva noastră.

AM AFLAT care sunt cele 5 cluburi care au votat pentru soluţiile arbitrare, care împing Dinamo la retrogradare.

Şi nu suntem surprinşi deloc. Este vorba despre Fcsb, Clinceni, Botoşani, Voluntari şi Sepsi.

În afară de Fcsb, celelalte echipe trăiesc şi din audienţele pe care le atrage Dinamo.

În afară de Sepsi, celelalte sunt echipe aflate într-o relaţie nefirească de cumetrie cu Fcsb.

Iată care sunt argumentele noastre pentru a ne juca meciurile

1. Fotbalul nu s-a oprit din cauza noastră, ci din cauza unei pandemii la care nu avem nicio contribuţie

2. Suntem singura echipă căreia autorităţile (inclusiv cele fotbalistice) i-au cerut să stea în izolare 7+14 zile.

3. În tot acest timp s-au acumulat 5 restanţe. Am cerut cu insistenţă să putem juca aceste restanţe.

4. UEFA nu are niciun amestec în programarea meciurilor din playout.

5. Asăzi, marţi, Dinamo ar fi putut să joace una din restanţe, aşa cum fusese programată. Nu înţelegem de ce a fost anulată partida de astăzi şi de ce am fost programaţi mâine, contrar regulamentului care spune că o partidă trebuie anunţată cu cel puţin 48 de ore înainte.

Eram dispuşi să jucăm şi meciul de astăzi şi meciul de mâine.

În momentul acesta vorbim despre o echipă (Dinamo) care vrea să îşi dispute meciurile şi despre alte echipe care cer în mod expres SĂ NU MAI JOACE.

De ce trebuie să fie penalizată ECHIPA CARE VREA SĂ JOACE?

În cazul în care nu ni se va mai da dreptul să jucăm meciurile restante, CEREM CA PUNCTELE SĂ FIE CALCULATE ÎN MOD ECHITABIL!

Iată argumentele noastre:

1. În sezonul regulat am adunat un număr de puncte. Acestea pot fi înjumătăţite doar dacă echipa are posibilitatea să îşi joace meciurile programate în playout.

Dacă nu ni se dă dreptul să jucăm NICI MĂCAR DOUĂ TREIMI din meciurile programate, atunci nu este corect să fie calculate doar punctele înjumătăţite.

Asta ar însemna ca Dinamo să fie tratată în mod discriminatoriu: să i se reducă atât punctele CÂT ŞI NUMĂRUL DE MECIURI.

2. SINGURUL CRITERIU ECHITABIL pentru stabilirea clasamentului final este Puncte per meci raportat la tot sezonul.

Clasamentul prin aplicarea acestui criteriu ar fi următorul:

1. Viitorul 1,589 puncte

2. Hermannstadt 1,243 puncte

3. Sepsi 1,237 puncte

4. Dinamo 1,206 puncte

5. Clinceni 1,103 puncte

6. Voluntari 1,051 puncte

7. Iaşi 1,026 puncte

8. Chindia 0,865 puncte

3. Trebuie ţinut cont că acest criteriu este mai puţin favorabil pentru Dinamo, faţă de posibilitatea de a juca toate meciurile.

Argumentul este simplu: meciurile care au rămas de jucat sunt tocmai cu echipele din partea de jos a clasamentului.

Noi credem că jucând aceste meciuri avem posibilitatea să facem mai multe puncte decât prin calculul puncte per meci pe tot sezonul.

Pentru Dinamo mai sunt în joc 18 puncte în cele 6 meciuri rămase!

4. În alte campionate s-au luat deciziile cele mai înţelepte şi echitabile în aceeaşi situaţie. Iată câteva exemple din campionate mai importante decât al nostru:

BELGIA

Una dintre primele ţări europene care a anunţat că-şi încheie competiţia internă de fotbal în luna martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Campionatul a fost oprit, echipa FC Bruges fiind declarată campioană, iar Waasland-Beveren retrogradată în D2.

Cu toate acestea, Waasland-Beveren nu a fost de acord cu decizia pe care a atacat-o în instanţă, în final s-a decis ca din noul sezon să se treacă la 18 formaţii în loc de 16, inclusiv Waasland-Bevern şi două cluburi (Leuven şi Beerschot) promovate din D2.

OLANDA

Actualul sezon al campionatului Olandei a fost anulat, Federaţia Olandeză a precizat că nu se va acorda titlul de campioană şi nicio echipă nu va retrograda.

TURCIA

Preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal, a confirmat oficial că nicio echipă nu va retrograda din Super Lig, care va avea, astfel, 21 de echipe. Un număr impar de echipe complică lucrurile, dar tot este mai corect decât o măsură care să nu ţină cont de criteriile sportive.

ANGLIA

Atât League 1 cât şi League 2 s-au încheiat mai devreme, după un vot oficial al cluburilor din cele doua ligi, în data de 9 Iunie.

Clasamentele ambelor ligi au fost calculate conform raportului de PUNCTE PER JOC.

CEHIA

Un jucător de la SFC Opava a fost depistat pozitiv, iar ediţia din acest an a campionatului a fost suspendată definitiv, iar clasamentele îngheţate.

Opava evolua în play-out. Nicio formaţie nu va retrograda în acestea stagiune, iar din eşalonul doi au fost promovate două echipe.

JAPONIA

Conducătorii de la Tokio au decis ca la finalul sezonului fotbalistic nicio echipă să nu retrogradeze.

Sezonul viitor, prima ligă japoneză va avea 20 de echipe, cu două mai mult decât în prezent, cele care îşi vor asigura promovarea din eşalonul secund", a anunţat Peluza Cătălin Hîldan.

Dinamo ocupă acum locul 7, penultimul, direct retrogradabil, în play-out-ul Ligii I şi va mai juca doar meciul cu FC Viitorul, din ultima etapă, fără posibiliate de a părăsi poziţia actuală.

LPF trebuie să stabilească modul în care se va întocmi clasamentul final al play-out-ului, iar acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Executiv al FRF. Printre soluţii se numără pierderea tuturor meciurilor la masa verde de către Dinamo şi întocmirea unei ierarhii pe baza raportului puncte/meci.