​Etapa a XIV-a, ultima a play-out-ului Ligii I, a fost programată, miercuri, de la ora 17:00, de Liga Profesionistă de Fotbal.

Televizari Liga 1Foto: lpf.ro

Cele patru meciuri sunt următoarele:

Dinamo - FC Viitorul

Sepsi Sfântu Gheorghe - Academica Clinceni

FC Hermannstadt - Poli Iaşi

Chindia - FC Voluntari.

FRF a anunţat, luni seară, că barajul pentru menţinerea/promovarea în Liga I, între ocupanta locului 12 din primul eşalon (Poli Iaşi, acum) şi ocupanta locului 3 (CS Mioveni) din Liga a II-a se va desfăşura la 9 şi 12 august, ceea ce înseamnă că Dinamo nu va mai putea disputa cele cinci restanţe pe care le are în acest moment, din cauza cazurilor pozitive cu noul coronavirus din lot, transmite News.ro.

  • "În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decizia Comitetului Executiv al FRF din 03.08.2020, având în vedere termenul limită impus de UEFA pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene intercluburi, respectiv 03.08.2020, având în vedere comunicarea LPF cu privire la opinia cluburilor din play-out-ul Ligii 1 referitor la desfăşurarea jocurilor de baraj pentru menţinerea / promovarea în Liga 1 în două manşe la datele de 9 şi 12 august 2020: (...)
  • Ia act de opinia exprimată de majoritatea cluburilor din play-out-ul Ligii 1 (7 cluburi) şi pe cale de consecinţă păstrează programarea jocurilor de baraj pentru menţinerea / promovarea în Liga 1 pentru datele de 9 şi 12 august 2020", se arată în comunicatul FRF.

Dinamo ocupă acum locul 7, penultimul, direct retrogradabil, în play-out-ul Ligii I şi va mai juca doar meciul cu FC Viitorul, din ultima etapă, fără posibiliatea de a părăsi poziţia actuală.

LPF trebuie să stabilească modul în care se va întocmi clasamentul final al play-out-ului, iar acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Executiv al FRF. Printre soluţii se numără pierderea tuturor meciurilor la masa verde de către Dinamo şi întocmirea unei ierarhii pe baza raportului puncte/meci.

Clasamentul play-out-ului este următorul:

1 FC Viitorul – 42 de puncte (13 jocuri)

2 Hermannstadt – 34 de puncte (11)

3 Academica Clinceni – 32 de puncte (13)

4 FC Voluntari – 31 de puncte (13)

5 Sepsi Sfântu Gheorghe – 31 de puncte (12)

6 Poli Iaşi – 29 de puncte (13)

7 Dinamo – 24 de puncte (8)

8 Chindia Târgovişte – 20 de puncte (11).