​Una dintre cele mai importante știri ale week-end-ului recent încheiat a fost anunțul surprinzător făcut de Gică Hagi: a decis să renunțe la funcția de manager general la Viitorul, formație pe care o și patronează de altfel. Gică Popescu, președinte al grupării din Liga 1, a precizat motivul pentru care fostul decar al României a ajuns la această decizie.

Foto:

Ce spune Gică Popescu

"I-au ajuns 10 ani de stres, de muncă, de implicare sută la sută. Vrea liniște, vrea să facă pauză fiindcă i-a ajuns. Chiar nu trebuie să privească nimeni într-un alt mod acest lucru, ci pur și simplu fiindcă vrea să se liniștească. Atât și nimic mai mult", spune Popescu. Hagi ar fi acuzat și anumite probleme de sănătate, care chiar dacă n-au fost serioase, l-au determinat și ele să decidă să ia o pauză" - Gică Popescu.

"Un alt argument pe care l-a avut a fost că poate e bine și pentru echipă o astfel de schimbare. Dar primul lucru care l-a determinat a fost că îi trebuie un timp de respiro. Gândiți-vă că până acum doi ani, când am ajuns eu în club, Gică se ocupa inclusiv de bugete, de chestiunile financiare, nu doar de Academie, de antrenamentele primei echipe și de conceptul după care se conduce totul aici. A fost un volum de muncă fantastic și a ajuns într-un punct în care a simțit că trebuie să facă un pas în spate. Și l-a făcut" - Gică Popescu.

Când se va alege noul antrenor de la Viitorul

"Evident că știam ce va face Gică, astfel că ne-am pregătit din timp inclusiv în privința noului antrenor. Deocamdată, nu luăm nicio decizie fiindcă nu știm când se va termina actualul sezon. E un Comitet Executiv luni și există, teoretic, inclusiv varianta de a încheia mai devreme campionatul. Dacă nu, atunci mai există un meci din actualul campionat. Discutăm în momentul în care sezonul 2019-2020 se încheie oficial" - Gică Popescu.

Gică Hagi, detaliu mai puțin cunoscut despre venirea în funcția de manager general

"Primul lucru pe care l-am spus jucătorilor când am intrat în vestiar, după ce am preluat postul de antrenor principal, a fost: „Aici, antrenorul dă afară jucătorii, nu invers!".

Poziția ocuptă de Viitorul cu Hagi pe banca tehnică:

2014-2015 / Locul 11

2015-2016 / Locul 5

2016-2017 / Locul 1

2017-2018 / Locul 4

2018-2019 / Locul 3

2019-2020 / Locul 7.

Gheorghe Hagi ocupa poziția de manager al echipei FC Viitorul din septembrie 2014. Sub conducerea acestuia, echipa a înregistrat 94 de victorii, 64 de remize și 73 de înfrângeri în Liga 1 și a câștigat titlul în sezonul 2016-2017.