CFR a ratat ocazii importante contra rezervelor FCSB-ului, iar salvarea a venit târziu pentru campioana României: în minutele 86 și 88. S-a încheiat 2-0 pentru ardeleni, iar meciul de luni cu CS U Craiova se va juca cu titlul pe masă.

Liga 1Foto: lpf.ro

Susic (86) și Itu (88) au punctat pentru formația pregătită de Dan Petrescu, iar cele trei puncte au luat calea Ardealului.

Echipe:

FCSB: Vlad - Creţu (Pantea '46), I. Cristea, Miron, Panţîru - Moruţan (Pandele '46), Perianu, Vînă - Niţă, Istrate, C. Dumitru. Antrenor; Anton Petrea

CFR: Arlauskis - Susic, Cestor, Burcă, Camora - L. Aurelio (Pereira '63), Hoban, Deac - Joca (Chipciu '8 / Golofca '90), Omrani (Rondon '63), Costache (Itu '62). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Creţu '39

Cum stau lucrurile în acest moment

Odată cu victoria CFR-ului, calculele din lupta pentru titlu sunt următoarele:

  • CFR depinde doar de ea: dacă va câștiga la Craiova (luni, de la ora 20:30, pe Ion Oblemenco), atunci va fi campioană a României pentru al treilea sezon consecutiv.
  • Un succes al Craiovei, la orice scor, va aduce titlul în Bănie după o pauză de 29 de ani.
  • Ce se întâmplă în cazul unei remize: în acest moment, nimeni nu știe ce se va petrece în această situație. De ce? Pentru că partida dintre Astra Giurgiu și CS U Craiova nu se va mai putea juca până pe 3 august, dată la care UEFA cere numele echipelor care vor participa în cupele europene.
  • Practic, la un rezultat de egalitate între Craiova și CFR, titlul va fi decis în comisiile de specialitate ale FRF sau, cel mai probabil, la TAS.

Salvarea ar putea veni, totuși, de la UEFA

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a precizat că a solicitat încă o dată prelungirea termenului impus de UEFA (3 august) pentru stabilirea echipelor participante în cupele europene.

Un răspuns al forului european este așteptat în cursul zilei de sâmbătă, 1 august. Practic, salvarea ar putea veni de la UEFA, iar titlul s-ar juca pe teren și nu pe la comisii (variantă care ar putea apărea în cazul unei remize în duelul dintre Craiova și CFR).

Cum arată clasamentul în timp real din play-off-ul Ligii 1:

1 CFR Cluj 46 puncte (9 meciuri)

2 CS U Craiova 44 (8 meciuri)

3 Astra 33 (8 meciuri)

4 FCSB 31 (9 meciuri)

5 FC Botoșani 29 (9 meciuri)

6 Gaz Metan Mediaș 25 (9 meciuri).