​Preşedintele CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a declarat, joi, că responsabilitatea găsirii unei soluţii în ceea ce priveşte soarta meciului cu Astra Giurgiu îi revine conducerii LPF, nu Adunării Generale a Ligii.

Sorin CartuFoto: ucv1948.ro

Ce spune Sorin Cârțu

  • "DSP Giurgiu şi LPF-ul să-şi asume responsabilităţile. Ce se întâmplă dacă jucăm cu Astra, iar unul de la ei se află în incubație și dă virusul unui jucător de-ai noștri? Nu mai jucăm nici noi cu CFR-ul după. DSP Giurgiu să-și asume și să ia o decizie, la fel și cei care conduc fotbalul românesc. Responsabilităţile nu sunt ale noastre.
  • Cine conduce trebuie întotdeauna să-şi ia responsabilităţile. De aia sunt puşi acolo. Nu să vină... Ei conduc. Ce, să vină alţii după aia să voteze, să spune cum doresc? Nu, domne, eşti acolo şi decide! Că fac 18 sau 16 echipe, că înterup meciuri, că dau 3-0, că nu dau 3-0.
  • De aia eşti pus acolo, că te apelează lumea , sau nu ştiu cum, să iei decizii. Eu nu te-am ales pe tine o dată ca pe urmă să ne chemi iar la discuţii. Mergem pe ideea că cine e pus în capul trebii să conducă pe ideile lui.
  • Am zis că are idei inovatoare, că e deştept şi să decidă. Care e vina noastră în această situaţie? Avem noi vină că se joacă sau nu se joacă meciul? De ce nu au pus meciul luni sau marţi, când a jucat şi CFR-ul? Dacă era marţi, nu mai era băiatul bolnav. E vina noastră că meciul a fost pus miercuri?
  • Noi ne conformăm la ceea ce se întâmplă. De ce trebuia să ajungem pe 3 august, de ce nu se joacă finala cupei pe 3 august? Erau doar două echipe împlicate, nu şase echipe. Noi nu avem un mare avantaj, ne va lipsi ritmul de joc dacă nu se joacă partida asta, cu Astra.
  • Sunt mai avantajaţi CFR-ul, chiar dacă joacă trei meciuri în şapte zile, că se pregătesc prin jocuri şi întotdeauna forma sportivă şi starea de concurs ţi-o iei mai bine din jocuri, decât din antrenamente. Sa ia decizii, nu avem jupâni la ligă, la DSP! Să se ducă să-şi facă analizele la Cluj, ăştia de la Astra, să treacă prin DSP Cluj", a declarat Sorin Cârţu, la Pro X.

Exclude un meci al Craiovei sâmbătă

El exclude posibilitatea ca meciul cu Astra să se joace sâmbătă: "Am citit o aberaţie, că să ne testăm vineri şi să jucăm sâmbătă. Păi noi suntem calul de experienţă, de bătaie să jucăm noi sâmbătă cu Astra şi jucăm şi luni finala campionatului? Ai 48 de ore să joci celălalt meci, de unde treaba asta?

De unde e aberaţia asta? Cum să faci aşa ceva? Păi ce, noi suntem bătaia de joc a campioantului sau cum? Cum poate să gândească cineva aşa ceva? Să ne prejudiciezi nouă... Dar de ce nu pui şi CFR-ul să joace sâmbătă?"

Mijlocaşul croat al echipei Astra Giurgiu, Ljuban Crepulja, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, astfel că meciul programat miercuri, de la 21.30, în etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I, cu CS Universitatea Craiova a fost amânat, transmite News.ro.

De știut: Partidele din Liga 1 sunt transmise în direct pe Digisport, Telekomsport și LookTV.

Sâmbătă, 1 august:

Ora 16:30 / Academica Clinceni – FC Hermannstadt

Ora 19:00 / FC Viitorul Constanța – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Ora 21:30 / FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș

Duminică, 2 august:

Ora 14:00 / Politehnica Iași – Chindia Târgoviște

Luni, 3 august:

Ora 20:30 / Universitatea Craiova – CFR Cluj

Partida FCSB – Astra va fi programată ulterior.

De asemenea, mai sunt de disputat: Astra Giurgiu - CS U Craiova și FCSB - CFR Cluj (partide amânate din cauza cazurilor de Covid-19). Duelul de pe Arena Națională va avea loc vineri, de la ora 20:30.

Clasament:

1. CSU Craiova - 44 de puncte

2. CFR Cluj - 43 de puncte

3. Astra Giurgiu - 33 de puncte

4. FCSB - 31 de puncte

5. FC Botoşani - 29 de puncte

6. Gaz Metan Mediaş - 25 de puncte.