Ljuban Crepulja, mijlocașul celor de la Astra Giurgiu, a fost testat pozitiv la Covid-19, iar meciul cu CS U Craiova de miercuri va fi amânat.

Liga 1Foto: lpf.ro

Meciul dintre Astra și CS U Craiova fusese programat să se dispute miercuri, 29 iulie, de la ora 21:30. Confruntarea este una foarte importantă în stabilirea noii campioane a României.

"Meciul se amână. Vom urma protocolul impus. Acum vorbim cu LPF şi cu DSP pentru a stabili paşii următori" - Dani Coman, preşedintele celor de la Astra, pentru gsp.ro.

Ce spune Liga Profesionistă de Fotbal

"Da, categoric s-a amânat. Există un rezultat pozitiv. A fost testat azi dimineață la Spitalul Județean din Giurgiu. Nu se mai impune o retestare pentru medicii au spus foarte clar că are simptome de COVID-19.

Va începe o anchetă epidemiologică. În acest moment rămânem atașați obiectivului de a termina acest campionat pe teren.

Vom vedea după ce se termină ancheta epidemiologică ce vom face cu acest meci" - Justin Ștefan, secretar general al LPF, la Digisport.

Despre încheierea campionatului

”Vrem să terminăm campionatul pe teren, dar decizia o vom lua după ancheta DSP.

Am încercat la UEFA o extindere, dar nu am înțeles de ce, nu au fost de acord, nu am primit alte argumente. E clar că pe 3 august trebuie să anunțăm echipele participante din Europa.

La acest moment, avem discuții pe acest scenariu, dar nu are acoperire regulamentară, așa că nu cred. Dar, vrem să terminăm pe teren”, a mai spus Justin Ștefan.

Astra devine astfel a șasea echipă din Liga 1 (după Dinamo, CFR, Poli Iași, FC Botoșani și CS U Craiova) care a avut înregistrate cazuri pozitive la coronavirus.

Cu câte două jocuri rămase de disputat pentru primele patru echipe, clasament play-off-ului este următorul:

1. CSU Craiova - 44 de puncte

2. CFR Cluj - 43 de puncte

3. Astra Giurgiu - 33 de puncte

4. FCSB - 31 de puncte

5. FC Botoşani - 29 de puncte

6. Gaz Metan Mediaş - 25 de puncte.

Au rămas de disputat:

Astra Giurgiu vs CS U Craiova (29 iulie, 21:30)

FCSB vs CFR Cluj (31 iulie)

FC Botoșani vs Gaz Metan Mediaș (1 august)

FCSB vs Astra Giurgiu (1 august)

CS U Craiova vs CFR Cluj (1 august).