Viitoarea ediţie a campionatului de fotbal al Angliei va debuta în luna septembrie, cu porţile închise, iar spectatorii ar putea reveni în tribune, într-un număr limitat, doar după data de 1 octombrie, a anunţat ministrul britanic al Sportului, Nigel Huddleston, citat de cotidianul The Guardian.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

"Data de 1 octombrie este, cu siguranţă, ţinta pe care o avem în vedere. Dorim să avansăm puţin câte puţin şi lucrăm pentru a stabili un plan coerent şi responsabil", a declarat demnitarul britanic.

"Există anumite provocări particulare, legate de anumite sporturi. Oamenii trebuie să realizeze că dacă nu va exista un comportament responsabil, nu va fi lume pe stadioane. Trebuie să îşi asume această responsabilitate personală şi să realizeze că dacă nu se vor comporta în mod corespunzător, riscă jocul pentru toată lumea", a adăugat Huddleston.

Meciurile din Supercupa Angliei şi Superliga feminină sunt considerate ca evenimente-test, însă Nigel Huddleston i-a avertizat pe fanii fotbalului că dacă nu vor respecta regulile de distanţare socială la aceste jocuri, ar putea împiedica redeschiderea stadioanelor pentru public.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că Premier League ar trebui să facă mai mult pentru a ajuta cluburile din ligile inferioare să supravieţuiască impactului pandemiei de coronavirus şi a avertizat că guvernul nu poate continua să ajute la nesfârşit prin schema de împrumuturi.

Ediţia din acest an a Supercupei Angliei (Community Shield) se va disputa pe stadionul Wembley, la sfârşitul lunii viitoare, între campioana FC Liverpool şi câştigătoarea Cupei Angliei, în finala căreia se vor înfrunta echipele londoneze Chelsea şi Arsenal, în data de 1 august, pe aceeaşi arenă, transmite Agerpres.