​Treisprezece persoane au fost arestate la Liverpool şi Leeds după ce mii de suporteri s-au strâns pentru a sărbători titlul obţinut de echipa Liverpool, respectiv câştigarea Championship de către Leeds United, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nouă suporteri au fost arestaţi în faţa stadionului Anfield.

La Leeds, unde jucătorii au defilat cu un autocar în faţa fanilor, patru persoane au fost arestate şi un poliţist a fost rănit uşor.

Jucătorii echipei Liverpool au primit trofeul, medalile şi tricourile de campioni ai Angliei, miercuri seară, după meciul cu Chelsea Londra, scor 5-3, din penultima etapă a Premier League. Căpitanul Jordan Henderson a ridicat trofeul pe un stadion gol, dar mii de fani au fost prezenţi în afara stadionului pentru a sărbători titlul aşteptat de 30 de ani, în ciuda solicitărilor poliţiei şi clubului să nu se adune în grupuri mari, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mulţi dintre ei au aprins torţe şi focuri de artificii, au cântat, au scandat şi au sărbătorit cu bere. Poliţia a amplasat un mare dispozitiv în zonă, a intervenit şi a mai confiscat din torţe, dar nu au putut să împiedice mulţimea să se strângă pe Walton Breck Road, lângă stadion.

La Leeds, clubul de fotbal a fost criticat pentru organizarea evenimentului de defilare în faţa suporterilor, dar şi-a susţinut decizia şi a precizat că siguranţa fanilor reprezintă o prioritate, potrivit News.ro.