Antrenorul Unai Emery a fost numit oficial la conducerea tehnică a echipei Villarreal, el semnând un contract valabil trei sezoane, informează News.ro.

Unai Emery, antrenor la VillarrealFoto: Twitter - Villarreal CF

Emery îl înlocuieşte în funcţie pe Javier Calleja, 42 de ani.

Calleja a preluat echipa prima dată în septembrie 2017 şi a terminat acel sezon pe locul 5 în clasamentul LaLiga. În decembrie 2018, el a fost demis, după ce formaţia pe care o pregătea înregistrase o victorie în nouă meciuri şi era la trei puncte de locurile retrogradabile.

În ianuarie 2019, Calleja a fost reinstalat în funcţie, după demiterea lui Luis Garcia, iar în sezonul recent încheiat Villarreal a terminat din nou pe locul 5, de Liga Europa.

Însă clubul de lângă Valencia avea de mai mult timp un acord cu Emery pentru preluarea echipei

"Nu vorbesc despre viitorul meu. Ce se va întâmpla va fi decis de club. Am o relaţie bună cu clubul şi sunt recunoscător pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o Villarreal. Voi continua să muncesc din greu pentru Villarreal şi îi las pe alţii să ia deciziile", afirma Calleja, duminică, după ultimul meci din campionat, câştigat cu 4-0, în faţa formaţiei Eibar.

Unai Emery, 48 de ani, a mai antrenat echipele Almeria, Valencia, Spartak Moscova, FC Sevilla, PSG şi Arsenal, de la conducerea tehnică a acesteia din urmă fiind demis în noiembrie 2019.