Liverpool a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-3 (3-1), echipa Chelsea, în etapa a 37-a, penultima, a campionatului englez de fotbal Premier League. La finalul meciului de pe Anfield, jucătorii antrenaţi de Jurgen Klopp au primit trofeul, medaliile şi tricourile de campioni, potrivit News.ro.

Liverpool, noua campioana a AnglieiFoto: Twitter - Liverpool

Keita '23, Alexander-Arnold '38, Wijnaldum '43, Firmino '55 şi Oxlade-Chamberlain '84 au marcat golurile gazdelor. Pentru Chelsea au înscris Giroud '45+3, Abraham '61 şi Pulisic '73.

Rezumatul partidei dintre Liverpool și Chelsea:

Campioană de mai mult timp, Liverpool conduce în clasament, cu 96 de puncte, urmată de Manchester City, cu 78 de puncte, şi de Manchester United şi Chelsea, ambele cu câte 63 de puncte.

Căpitanul Jordan Henderson a ridicat trofeul pe un stadion gol, dar mii de fani au fost prezenţi în afara stadionului pentru a sărbători titlul aşteptat de 30 de ani, în ciuda solicitărilor poliţiei şi clubului să nu se adune în grupuri mari, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mulţi dintre ei au aprins torţe şi focuri de artificii, au cântat, au scandat şi au sărbătorit cu bere.

Poliţia a amplasat un mare dispozitiv în zonă, a intervenit şi a mai confiscat din torţe, dar nu au putut să împiedice mulţimea să se strângă pe Walton Breck Road, lângă stadion.

"Ar trebui să sărbătorim cu toţii, împreună. Acasă, în siguranţă, să bei ce vrei. Dar trebuie să vă pregătiţi pentru o petrecere. Nu ştiu când va dispărea acest nenorocit de virus, dar atunci vom avea parte de o petrecere, toţi, împreună. Asiguraţi-vă că veţi fi gata atunci! Mulţumesc foarte mult", le-a transmis Klopp fanilor.

Liverpool a câştigat de 19 ori campionatul Angliei şi anterior acestei ediţii s-a impus în 1990.