În prima parte a anilor 2000 și-a căpătat statutul de "Super Depor", după ce a cucerit un titlu în Spania și a bifat o semifinală de Champions League. Între timp, suporterii lui Deportivo La Coruna trăiesc vremuri tulburi: formația favorită a retrogradat în a treia ligă de fotbal a Spaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

După rezultatele înregistrate în etapa cu numărul 42 din Segunda, Depor a retrogradat în a treia ligă de fotbal din Spania.

La Coruna nu mai poate întrece formaţiile Lugo şi Albacete, care au învins Mirandes (2-1) şi Cadiz (1-0) şi nu mai poate trece de Ponfferadina, prima echipă de pe loc neretrogradabil, care are un golaveraj mai bun.

Trecutul glorios vs prezentul negru

Antrenată de Javier Irureta, La Coruna reușea o mare surpriză în Spania: câștiga titlul în sezonul 1999-2000. Avea în lot jucători precum Noureddine Naybet, Diego Tristán, Djalminha, Fran, Roy Makaay și Mauro Silva.

Super Depor a câștigat duelul cu Barcelona și Valencia, formații care au încheiat stagiunea la 5 puncte în urma noii campioane.

La doar patru ani distanță, formația din La Coruna reușea cea mai bună performanță europeană: o semifinală de Champions League. Avea să fie eliminată de FC Porto, grupare care a triumfat de altfel în acel sezon.

Revenire de vis contra Milanului, după ce pierduse pe San Siro cu 4-1:

*Apasă pe Watch this video on YouTube