Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, s-a declarat în favoarea izolării complete a echipelor din play-off în cantonamente închise până la finalizarea Ligii I.

Liga 1Foto: lpf.ro

"Este prima soluţie avansată de noi, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cred că, cel puţin pentru ultimele trei etape care mai sunt de disputat pentru play-off, pentru că el contează cel mai mult, practic îţi dă rezultatul final şi viitoarele participante în cupele europene, cred că ar fi cea mai indicată situaţie, nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să se fie protejate suplimentar şi echipele să apeleze la acest tip de cantonament de pregătire sportivă, izolându-se astfel faţă de ceilalţi.

Cred că problemele au apărut în afara meciurilor, în afara stadioanelor. Competiţia se desfăşoară după nişte reguli clare, care se respectă, fiind o situaţie destul de bine controlată.

Ceea ce se întâmplă în afara activităţii sportive, modul în care cluburile gestionează, controlează, organizează un program sportivilor nu mai ţine de noi şi ei sunt direct responsabili în a gestiona aceste situaţii care au adus câteva echipe româneşti în pragul unor situaţii care sunt practic focare din punctul meu de vedere. Petrolul a fost prima echipă care a avut asemenea probleme, Dinamo şi acum CFR Cluj" - Ionuț Stroe, la Digi 24.

Alte cinci cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la campioana CFR Cluj, doi jucători şi trei membri ai staff-ului, ridicând numărul total din lotul ardelenilor la şase.

Următorul meci al clujenilor este programat duminică, pe teren propriu, cu FC Botoşani.

O altă echipă grav afectată de Covid-19 este Dinamo, unde au fost înregistrate zece cazuri în lot şi unul în staff, transmite News.ro.