Dan Petrescu, fost arbitru internațional și președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, a murit la vârsta de 75 de ani, după cum informează site-ul oficial al FRF.

Dan Petrescu, fost sef al CCAFoto: frf/agerpres

Fostul oficial a fost răpus de o tumoare cerebrală, iar înmormântarea va avea loc în cursul zilei de miercuri.

Petrescu a fost șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor în perioada 1994-2001. Din postura de arbitru, acesta a adunat 12 sezoane în primul eșalon fotbalistic al țării. De asemenea, a mai bifat și peste 40 de confruntări internaționale.

„Acum două săptămâni, a venit la mine acasă la un grătar. Am băut și un pahar de vin, iar seară, când a plecat, m-a întrebat: «Dar pe mine cine m-a adus aici?». Prima oară am crezut că e vreo glumă, dar am decis să-l ducem să facă un RMN. Și când au venit rezultatele... Tumoare cerebrală!

Din păcate, era într-o stare neoperabilă. A fost internat la București, începuse și un tratament, dar, din păcate, nu se putea opera absolut deloc. Apoi, am decis să-l ducem la un spital de neurologie, de la Măgurele.

Era internat acolo. În această dimineață, ne-au sunat doamnele de acolo și ne-au anunțat că a decedat. Dumnezeu să-l ierte! A fost un arbitru internațional și un conducător foarte bun" - Florin Chivulete, nașul de cununie al băiatului lui Dan Petrescu, pentru gsp.ro.