Clubul portughez de fotbal Benfica Lisabona a confirmat revenirea antrenorului Jorge Jesus, care se desparte de echipa braziliană Flamengo, de care era legat până în iunie 2021, scrie presa internaţională citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Benfica a confirmat că a ajuns la un acord cu Jorge Jesus, care se întoarce după cinci ani pe banca "vulturilor". Gruparea din Lisabona nu a oferit amănunte despre durata contractului ori salariul tehnicianului. Potrivit presei portugheze, acesta va semna pe trei sezoane şi va câştiga 8 milioane de euro anual, iar Benfica va plăti lui Flamengo o compensaţie de 2 milioane de euro.

"Acesta este momentul potrivit să mă întorc la Benfica", a declarat antrenorul pentru ziarul portughez Record, după ce i-a mulţumit pe reţelele de socializare lui Flamengo, cu care a câştigat anul trecut Copa Libertadores şi campionatul Braziliei.

Jesus, care va împlini săptămâna viitoare 66 de ani, a pregătit-o între 2009 şi 2015 pe Benfica, cu care a câştigat de trei ori campionatul, o dată Cupa Portugaliei şi de cinci ori Cupa Ligii, disputând şi două finale de Europa League, în 2013 şi 2014, pierdute în faţa lui Chelsea, respectiv a Sevillei.

După plecarea de la Benfica, el a fost trei ani la marea rivală Sporting Lisabona, apoi a trecut pe la echipa saudită Al Hilal, înainte de a semna cu Flamengo.

Tehnicianul portughez îl va înlocui la Benfica pe compatriotul său Bruno Lage, care a demisionat la sfârşitul lui iunie după o serie de rezultate slabe, ce au spulberat visul obţinerii unui nou titlu de campioană. De pregătirea echipei s-a ocupat de atunci interimarul Nelson Verissimo.

Benfica va juca pe 1 august finala Cupei Portugaliei împotriva lui FC Porto, recenta câştigătoare a campionatului.