Fanii fotbalului vor avea ocazia fără precedent de a urmări la televizor şi patru meciuri pe zi, răspândite într-un interval de 11 ore, în faza grupelor Cupei Mondiale 2022 din Qatar, după ce programul competiţiei a fost confirmat miercuri de FIFA, transmite Reuters.

CM din Qatar 2022Foto: fifa.com

Datorită distanţelor relativ scurte dintre arenele din jurul oraşului Doha, fanii au posibilitatea de a viziona mai multe meciuri pe zi la turneul final de 32 echipe.

Primul meci ale zilei începe de la ora locală 13:00 (aceeaşi oră în România), în timp ce jocul patru este programat de la ora 22:00 şi se va încheia cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Meciul de deschidere al Cupei Mondiale 2022 va avea loc pe 21 noiembrie, pe stadionul Al Bayt, cu o capacitate de 60.000 locuri.

Finala competiţiei este programată în data de 18 decembrie şi se va juca pe Lusail Stadium, care ca şi Al Bayt va găzdui şi câte un meci din semifinale.

''Cupa Mondială este întotdeauna un festival al fotbalului, o sărbătoare adevărată pentru fanii care vor urmări meciurile la faţa locului. În Qatar, prin caracterul său compact, acest lucru va fi amplificat şi mai mult prin cele 32 de echipe şi cele 32 seturi de suporteri în Doha şi în împrejurimile sale'', a declarat Colin Smith, şeful turneelor finale şi evenimentelor FIFA.

FIFA va aştepta până la tragerea la sorţi, plănuită pentru martie sau aprilie 2022, înainte de a stabili programul exact al meciurilor, cu date şi arenele gazdă. Asta va permite o mai bună armonizare a jocurilor cu fusul orar pentru partenerii de televiziune autohtoni ai echipelor participante.

Turneul final a fost mutat din perioada obişnuită iunie-iulie, din cauza căldurii excesive şi va fi primul care se va desfăşura în mijlocul sezonului european, potrivit Agerpres.

Nasser Al Khater, preşedintele comitetului de organizare al CM 2022, a precizat că 90% din lucrările pentru infrastructură şi stadioane sunt finalizate: ''Când vorbim de stadioane, peste 85% din lucrări au fost încheiate şi acum, în ultimii doi ani, ne vom concentra pe pregătirea operaţională şi să ne asigurăm că vom pune în aplicare planurile de experimentare a sistemelor de ventilaţie''.