​Un tribunal din Paraguay a respins o nouă cerere de eliberare a lui Ronaldinho, fostul star al fotbalului brazilian, deţinut de peste patru luni pentru utilizarea unor documente oficiale false, au anunţat surse oficiale, citate de AFP.

RonaldinhoFoto: captura goal.com

O anchetă care îl vizează pe fostul idol al echipelor FC Barcelona, AC Milan şi Paris Saint-Germain a fost deschisă de autorităţile paraguayene, care verifică legăturile dintre fostul fotbalist şi o reţea care operează în domeniul jocurilor de noroc şi care ar fi recurs la paşapoarte falsificate.

Ronaldinho şi fratele său Roberto de Assis Moreira s-au aflat începând din 6 martie în arest preventiv la o secţie de poliţie din Asuncion, iar din 7 aprilie au fost plasaţi în detenţie la domiciliu, într-un hotel din capitala Paraguayului.

Pentru aceasta, cei doi brazilieni au plătit o cauţiune de 1,6 milioane dolari, iar judecătorul care instrumentează cazul le-a interzis să părăsească ţara.

Acuzaţia pentru "utilizarea de documente publice cu conţinut fals" atrage o pedeapsă ce poate ajunge la cinci ani de închisoare.

Fostul atacant al echipelor Paris Saint-Germain, FC Barcelona şi AC Milan şi-a încheiat cariera profesionistă în 2015. Campion mondial cu Selecao în 2002, Ronaldinho a cucerit în anul 2005 Balonul de Aur, trofeul atribuit celui mai bun fotbalist al planetei.

Circa 18 persoane au fost deja arestate în cadrul acestei afaceri, majoritatea fiind funcţionari în cadrul serviciilor de imigraţie sau poliţişti, potrivit Agerpres.