​Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri de Federaţia germană de fotbal (DFB), scrie DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciurile din primul tur al Cupei Germaniei vor avea loc între 11 şi 14 septembrie, iar finala competiţiei se va juca pe 13 mai, pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Startul stagiunii a fost amânat cu circa o lună din cauza urmărilor pandemiei de coronavirus, ce a bulversat sezonul 2019-2020, atât în Germania cât şi în străinătate. Pauza de iarnă va fi foarte scurtă, campionatul programând o etapă imediat înaintea Crăciunului, pentru a se relua pe 2 ianuarie. Semifinalele Cupei se vor disputa pe 1 şi 2 mai, într-un weekend fără meciuri de campionat.

Este posibil ca Bayern Munchen, câştigătoarea ultimelor opt ediţii ale Bundesligii, să nu joace în primul meci al noii ediţii de campionat, vineri, 18 septembrie, pe teren propriu. Acest lucru depinde de cât de departe vor ajunge bavarezii în Liga Campionilor, competiţie ce se va încheia în Portugalia pe 23 august.

În sezonul trecut, echipa din Munchen a realizat eventul, învingând-o pe Bayer Leverkusen în finala Cupei Germaniei (4-2).

Rămâne deschisă problema revenirii fanilor pe stadioane. Liga germană de fotbal (DFL) a afirmat că va respecta indicaţiile autorităţilor locale. Multe personalităţi ale fotbalului german speră că va fi autorizată în curând prezenţa publicului pe stadioane, deşi mai este de aşteptat până când arenele vor fi din nou pline, potrivit Agerpres.