UEFA a stabilit, vineri, în urma unei trageri la sorţi care a avut loc la Nyon, partidele din sferturile de finală şi semifinalele Champions League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • Se vor disputa în sferturi:

Sfertul 1: Real Madrid / Manchester City vs Lyon / Juventus

Sfertul 2: RB Leipzig vs Atletico Madrid

Sfertul 3: Napoli / Barcelona vs Chelsea / Bayern Munchen

Sfertul 4: Atalanta vs Paris Saint-Germain

  • Semifinalele:

Câștigătoare Sfertul 1 vs Câștigătoare Sfertul 3

Câștigătoare Sfertul 2 vs Câștigătoare Sfertul 4

  • Sferturile, semifinalele şi finala vor avea loc la Lisabona, după următorul program:

12–15 august: sferturi de finală

18–19 august: semifinale

23 august: finala.

Turneul final al Champions League, programat între 12 şi 23 august la Lisabona, se va desfăşura cu porţile închise, a anunţat UEFA, restricţia urmând să se aplice şi pentru faza finală a Europa League, a doua competiţie continentală intercluburi, care se va finaliza în Germania, în perioada 19-21 august, informează AFP şi Reuters.

"Având în vedere situaţia actuală, Comitetul Executiv al UEFA consideră că este prudent să decidă că meciurile din cupele europene trebuie să aibă loc cu porţile închise, până la noi ordine", a explicat UEFA într-un comunicat.

Forul continental a hotărât, totodată, ca turneul final Ligii Campionilor la fotbal feminin, programat în Spania (la San Sebastian şi Bilbao, în Ţara Bascilor), precum şi meciurile restante din Youth League, să se dispute tot fără spectatori.

Pe 17 iulie, UEFA a stabilit ca întrecerile din competiţiile europene, oprite în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, să se finalizeze într-un format redus începând cu faza sferturilor de finală, cu meciuri într-o singură manşă, pe teren neutru, în locul formatului tradiţional tur-retur.

Capitala Portugaliei, Lisabona, a fost aleasă pentru turneul "Final 8" al Champions League (12-23 august), oraşele germane Koln, Dusseldorf, Gelsenkirchen şi Duisburg pentru cel din Europa League (10-21 august) şi Spania pentru turnul final al variantei feminine a Ligii Campionilor (21-30 august).

Toate meciurile din cadrul acestor turnee se vor disputa fără spectatori în tribune, la fel ca şi meciurile din manşa secundă a optimilor de finală din Champions League rămase de jucat: Manchester City - Real Madrid, FC Barcelona - Napoli, Juventus Olympique Lyon şi Bayern Munchen - Chelsea Londra, care vor avea loc în zilele de 7 şi 8 august, pe stadioanele pe care au fost programate iniţial.

De asemenea, partidele retur din optimile de finală ale Europa League vor avea loc pe 5 şi 6 august, pe terenul formaţiilor gazdă, în timp ce duelurile Inter Milano - Getafe şi FC Sevilla - AS Roma, ale căror meciuri tur au fost amânate, se vor disputa într-o singură manşă, în Germania, toate cu porţile închise

UEFA a indicat, totodată, că "va continua să urmărească îndeaproape situaţia şi îşi rezervă dreptul de a muta aceste meciuri în siturile fazei finale a competiţiei respective, dacă se vor produce noi evenimente care vor împiedica unul sau mai multe meciuri să se deruleze în locurile prevăzute iniţial".

Lisabona se confruntă în prezent cu o recrudescenţă a coronavirusului, care a obligat autorităţile să izoleze mai multe cariere de la periferia capitalei lusitane, potrivit Agerpres.