Un laborator din Bulgaria a recunoscut că a greşit, după ce a declarat negativ un jucător infectat cu Covid-19 înainte de un meci. Rezultatul: cel puţin 3 dintre coechipierii săi au fost infectaţi şi 16 jucători de la echipa adversă.

Minge de fotbal in vremea pandemieiFoto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia

Înainte de meciul dintre echipele Ţarsko Selo şi Cerno More Varna, laboratorul unde s-au efectuat testele a anunţat că niciun eşantion nu este pozitiv.

Astfel, la meciul de joi, cei de la Ţarsko Selo l-au titularizat pe fundaşul Martin Kavdanski. Însă, acesta era infectat cu Covid-19 şi laboratorul şi-a dat seama de eroare doar după meci.

Clubul Ţarsko Selo a anunţat că alţi trei jucători au fost testaţi pozitiv, iar presa locală a precizat că şi proprietarul echipei, Stoyne Manolov, a contractat coronavirusul.

Cerno More Varna, care s-a impus în acest meci cu 4-1, a precizat că 16 cazuri au fost detectate în cadrul clubului, persoanele fiind plasate în carantină, informează News.ro.

"Am anunţat comisia medicală şi serviciul sportiv şi tehnic al federaţiei şi aşteptăm instrucţiunile", a precizat clubul, care a subliniat că este pregătit să joace următorul meci cu juniorii.