​Mai sunt patru etape până la finalul sezonului din Liga 1, iar campionatul intern are un nou lider după etapa din weekend. Craiova a profitat de pasul greșit al CFR-ului cu Astra, iar acum s-a instalat pe prima poziție. Lupta este strânsă, iar FCSB poate juca un rol important în stabilirea campioanei României.

CS U Craiova si bucuria victorieiFoto: csuc.ro

De la reluarea campionatului, CFR a făcut doi pași greșiți: înfrângere cu Craiova și remiză cu Astra. Cele cinci puncte pierdute atârnă greu în clasament, iar formația antrenată de Dan Petrescu a pierdut șefia ierarhiei.

Craiova are victorii pe linie (4 consecutive), iar acum are soarta în propriile mâini, CFR-ul fiind cea care se află la mâna rezultatelor.

Oltenii au arătat în ultimele săptămâni că se află la un nivel bun al maturizării, ei reușind să treacă cu bine și peste momentele în care erau dominați atât în teren cât și pe tabelă.

Victoriile la limită (în toate cele patru etape) arată că pragmatismul s-a mutat puțin din curtea lui Dan Petrescu în cea a lui Cristiano Bergodi (școlit doar în fotbalul italian).

Dacă ne uităm la meciurile rămase putem observa că în afara de meciul direct din ultima etapă, Craiova și CFR vor întâlni aceleași echipe în două runde: FCSB și FC Botoșani.

Ieșită din lupta pentru titlu și în acest an, FCSB va putea primi însă Oscarul pentru un rol secundar - cel de arbitru la câștigarea trofeului.

Runda următoare se va deplasa în Bănie pentru a se duela cu noul lider, iar partida următoare o va găsi în fața CFR-ului.

Ar putea fi două etape care să stabilească cine va câștiga coroana de premiantă. În cazul în care gruparea lui Vintilă va obține aceleași rezultate cu cele două rivale, atunci lupta de la vârf va continua braț la braț.

Varianta ideală pentru fanii neimplicați emoțional în lupta pentru titlu: campionatul să se decidă în ultima etapă, în Bănie, acolo unde Craiova și CFR să dea totul pentru a-și asigura trofeul.

Au mai rămas de disputat:

CS U Craiova - FCSB

FC Botoșani - CS U Craiova

Astra Giurgiu - CS U Craiova

CS U Craiova - CFR Cluj

vs

CFR Cluj - Gaz Metan Mediaș

FCSB - CFR Cluj

CFR Cluj - FC Botoșani

CS U Craiova - CFR Cluj.

Clasament:

1 CS U Craiova 38 puncte (12-10)

2 CFR Cluj 37 (9-6)

3 Astra Giurgiu 29 (8-8)

4 FCSB 28 (11-10)

5 FC Botoșani 28 (6-8)

6 Gaz Metan Mediaș 25 (4-8).