​FIFA a deblocat, joi, un fond de ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru federaţii, bani care vor ajunge la acestea sub formă de subvenţii şi de împrumuturi, pentru ca forurile să facă faţă consecinţelor crizei coronavirusului, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

“FIFA a aprobat în unanimitate acest plan de ajutor”, a declarat preşedintele forului mondial, Gianni Infantino, după o reuniune online a Consiliului FIFA.

Infantino a precizat că FIFA va controla cu stricteţe folosirea fondului.

Un ajutor iniţial de 150 de milioane de dolari pentru federaţii a fost anunţat încă din aprilie. Fiecare dintre cele 211 federaţii membre ar putea primi un milion de dolari, iar un ajutor suplimentar de 500.000 de dolari ar putea fi atribuit pentru fotbalul feminin. Alte ajutoare pot fi disponibile sub formă de împrumuturi fără dobândă, care ar putea ajunge la 35 la sută din veniturile fiecărei federaţii.

Valoarea minimă a fiecărui împrumut va fi de 500.000 de dolari, iar valoarea maximă, 5 milioane de dolari. În plus, fiecare confederaţie ar putea primi un împrumut de 4 milioane de dolari, potrivit News.ro.