FCSB a obținut o victorie categorică, scor 3-0, pe terenul rivalei Dinamo București, în prima manșă a semifinalelor Cupei României. Echipa lui Bogdan Vintilă a controlat partida, în timp ce jocul formației lui Adrian Mihalcea arată din ce în ce mai rău (Dinamo a pierdut și în campionat, 1-3 vs Sepsi).

Foto:
  • Au evoluat echipele:

Dinamo: Piscitelli – Kilyen (Bani ’71), M. Popescu, Grigore, Skovajsa – Răuţă (Montini ’46), Mrzljak (Filip ’75), Lazăr (Mihaiu ’80), Fabbrini, Sorescu – Popa (Moldoveanu ’46). Antrenor: Adrian Mihalcea.

FCSB: Vlad – Creţu, Miron, Cristea, Pantea – Vînă, Ov. Popescu, Olaru (Perianu ’76) – Moruţan, Petre (Niţă ’72), Ad. Popa (Dumitru ‘59). Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonaşe galbene: Fabbrini ’50, Mrzljak ’55, Montini ’77, Grigore ‘90 / Dumitru ’61, Moruţan ‘63

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene - Cătălin Popa; Observatori: Alexandru Deaconu, Octavian Goga

În prima semifinală, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus, miercuri, acasă, cu scorul de 5-1, în faţa echipei Poli Iaşi.

Manşa retur a semifinalelor este programată peste două săptămâni.

  • Desfășurarea livescore a partidei dintre Dinamo și FCSB:

'82 Gol FCSB! Vlad degajează puternic, Cristian Dumitru urmărește balonul, câștigă duelul cu Ricardo Grigore și înscrie.

'74 Gol FCSB! Cristian Dumitru trage în portar, mingea revine la el, acesta așteaptă un coleg și îi pasează lui Darius Olaru, care îl învinge pe Piscitelli din marginea careului cu un șut la colțul lung.

'60 Serie de ratări pentru FCSB. Dumitru ratează singur cu Piscitelli, portarul mai intervine o dată iar atunci când este depășit de lovitura de cap a lui Adrian Petre, Skovajsa scoate de pe linia porții.

A început repriza secundă.

Pauză. FCSB a dominat prima repriză, ocaziile gazdelor au lipsit.

'32 Gol FCSB! Adrian Popa primește o pasă în banda stângă, îl driblează pe Kilyen și înscrie cu un șut plasat.

'27 Adrian Petre scapă singur cu Piscitelli după ce i-a lăsat în urmă pe fundașii dinamoviști. Șutul său nu prinde spațiul porții. După doar un minut, situația se repetă însă de această dată Piscitelli apără.

Echipele își împart ocaziile în primele 5 minute. După un start mai bun al dinamoviștilor, FCSB echilibrează jocul.

A început partida. Dinamo a avut lovitura de start.

  • Dinamo – FCSB

După 4 ani, Dinamo are din nou şansa de a disputa o finală de Cupa României. În 2016, în semifinale, tot FCSB i-a fost adversară. Chiar dacă niciuna dintre echipe nu a câştigat în cele două manşe, ”câinii” au mers mai departe datorită golurilor marcate în deplasare.

Prezenţa în finală, pe Arena Naţională, nu a fost de succes, roş-albii fiind învinşi de CFR Cluj la loviturile de departajare. Ultimul triumf în Cupă pentru Dinamo datează din 2012, atunci când s-a impus în faţa Rapidului, scor 1-0.

În ediţia 2019-2020 le-a eliminat pe: UTA Arad (3-1), Foresta Suceava (4-0), Academica Clinceni (1-0).

FCSB are şansa revanşei în faţa dinamoviştilor după ce aceştia i-au întrerupt parcursul din sezonul 2015-2016. Cel mai recent succes în Cupa României a fost cel din 2015, când trupa pregătită pe atunci de Costel Gâlcă a câştigat finala cu Universitatea Cluj, scor 3-0. A fost anul eventului, FCSB câştigând atunci şi ultimul titlu de campioană până în prezent.

A trecut până acum de: Metaloglobus (2-0), Universitatea Cluj (1-0), Hermannstadt (2-1).

  • 5 schimbări în meci

În urma deciziei Comitetului Executiv al FRF, şi în rundele finale ale Cupei României, sezonul 2019-2020, echipele pot efectua până la 5 înlocuiri pe durata partidelor. Pentru a nu afecta cursivitatea jocului, schimbările vor putea fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere. De asemenea, cluburile pot înscrie pe lista oficială de meci până la 20 de jucători, cu condiţia ca 8 dintre aceştia să fie formaţi la nivel naţional, informează News.ro.