Lucien Favre va rămâne pe banca tehnică a echipei Borussia Dortmund şi sezonul viitor având ca obiectiv cucerirea titlului în Bundesliga, scrie dpa.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

''Vom intra în noul sezon cu aceeaşi formulă de antrenori şi vom continua să luptăm. Există încredere la club, vom avea alte discuţii la momentul potrivit'', a spus directorul sportiv al clubului, Michael Zorc.

Contractul lui Favre cu Borussia este valabil până în iunie 2021, Zorc menţionând însă că nu este cazul deocamdată să discute despre ce se va întâmpla dincolo de acest termen.

Antrenorul elveţian a fost criticat după ce Borussia a pierdut meciul direct cu Bayern Munchen, imediat după reluarea Bundesligii, rezultat care a scos practic echipa din lupta pentru titlu în acest sezon.

Presa sportivă din Germania vehicula numele lui Niko Kovac sau Erik ten Haag ca posibili înlocuitori pentru Favre.

Borussia Dortmund va încheia pe locul 2 în Bundesliga. Cu 69 puncte după 33 de etape, când a mai rămas doar o etapă, echipa este la 10 puncte în spatele lui Bayern Munchen, care a câştigat a opta oară consecutiv campionatul. Echipa antrenată de Lucien Favre nu mai poate fi ajunsă de ocupanta locului 3, RB Leipzig, de care o despart 6 puncte, potrivit Agerpres.