​Ahmed Radhi, legendă a fotbalului irakian, a murit, duminică, la vârsta de 56 de de ani, în urma complicaţiilor cauzate de noul coronavirus, a declarat ministrul irakian al Sănătăţii, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunţul morţii sale a venit cu doar câteva ore înainte să fie transferat cu avionul în Iordania.

Ahmed Radhi a fost internat la Bagdad, în urmă cu o săptămână, după ce a fost testat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2. El a părăsit spitalul, joi, după ce sănătatea lui s-a îmbunătăţit. Însă a fost nevoie să fie reinternat în aceeaşi zi.

Ahmed Radhi a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naţionale, care a înscris singurul gol al reprezentativei ţării sale la turneul final al Cupei Mondiale, în 1986, în Mexic, împotriva Belgiei (scor 1-2).

De asemenea, el a condus Irakul la victoria în Cupa Golfului în 1984 şi mai ales în 1988, când a fost desemnat fotbalistul asiatic al anului.

În 2006, el a fugit din Irak în Iordania, în timp ce ţara sa s-a confruntat cu un val de în violenţe după invazia Statelor Unite din 2003. El a revenit în anul următor, pentru o carieră în politică, devenind membru al parlamentului, apoi a eşuat la alegerile din 2014 şi 2018, când a candidat pe lista Alianţei Naţionale, o coaliţie a personalităţilor sunnite şi şiite.