​Tehnicianul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a declarat că “oamenii albi” ar trebui să le ceară iertare celor ce culoare pentru felul în care au fost trataţi aceştia în ultimii 400 de ani. El a precizat, la Sky Sports, că îi este ruşine de felul în care sunt trataţi oamenii de culoare, relatează espn.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Oamenii albi ar trebui să îşi ceară iertare pentru felul în care i-au tratat pe cei de culoare în ultimii 400 de ani. Îmi este ruşine pentru ce le-am făcut oamenilor de culoare în lume, nu doar în America. Problema există peste tot”, a afirmat Guardiola.

La meciurile din Anglia, echipele poartă pe echipament mesajul Black Lives Matter, în semn de susţinere a mişcării declanşate după moartea lui George Floyd la Minneapolis. Floyd a decedat după ce un poliţist alb s-a pus cu genunchiul pe gâtul său şi a rămas astfel aproape nouă minute, deşi bărbatul de culoare a spus de mai multe ori că nu poate să respire, informează News.ro.

“Ar trebui să transmitem o mie de milioane de mesaje pentru oamenii de culoare. Îmi este ruşine de ce oamenii albi le-au făcut celor de culoare. Cum pot gândi oamenii că sunt diferiţi? Toate gesturile sunt bune, pozitive, dar trebuie mai mult. Tot ce putem face trebuie să facem pentru că nu este acceptabil. Trebuie să facem multe pentru oamenii de culoare, lucruri pe care nu le-am făcut până acum”, a adăugat tehnicianul.

Echipa Manchester City a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Arsenal Londra, într-o restanţă din etapa a XXVIII-a a Premier League.