UEFA caută de zor să găsească formatul potrivit pentru a reuși să ducă la bun sfârșit sezonul din Champions League și Europa League. Astfel, forul european va anunța cât de curând modalitatea găsită: mini-turneu care să aibă loc la Lisabona.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Odată cu încheierea fazei optimilor (mai sunt de disputat Juventus - Lyon la Torino, Barcelona - Napoli pe Camp Nou, Manchester City - Real Madrid în Anglia, Bayern Munchen - Chelsea pe Allianz Arena), toate echipele calificate ar urma să se mute la Lisabona timp de o săptămână.

Aici ar urma să se desfășoare un mini-turneu care să încheie ediția din acest an a Champions League.

Cele opt cluburi rămase în întrecere se vor duela pe Da Luz (arena celor de la Benfica) și pe Alvalade (Sporting) în sferturi: nu se va mai juca tur-retur.

Sferturile se vor juca în perioada 12-15 august, în timp ce semifinalele pe 18 și 19 august. Marea finală ar urma să aibă loc pe Da Luz pe 23 august.

Ultimul act din Liga Campionilor ar fi trebuit să se dispute la Istanbul, dar pandemia de coronavirus a dat toate planurile peste cap.

În Europa League metoda de funcționare va fi aceeași, cu mențiunea că mini-turneul ar urma să fie găzduit în Germania (finala, pe 21 august).

S-au calificat deja în sferturile Champions League: Atalanta, Leipzig, Atletico Madrid și PSG.

Au rămas de disputat:

Juventus - Lyon (0-1 în tur)

Manchester City - Real Madrid (2-1 în tur)

Bayern Munchen - Chelsea (3-0 în tur)

Barcelona - Napoli (1-1 în tur).