Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla, și-a anunțat plecarea de la FCSB în direct la tv, cu puțin timp înainte de startul partidei dintre CFR și formația patronată de Gigi Becali. Explicația oficială venită din partea omului de afaceri după această demisie a fost următoarea: de Duckadam era cea mai puțină nevoie la club.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duckadam era singurul component al echipei Steaua care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni care rămăsese în cadrul clubului condus de Gigi Becali.

Acest lucru s-a încheiat cu puțin timp înainte de startul derbiului dintre CFR Cluj și FCSB (1-0).

Cum a motivat patronul FCSB plecarea lui Helmut Duckadam:

"Nu ca legendă l-am avut la Steaua. Imi plăcea de omul Duckadam, caracterul lui. În rest, ca legendă, nu... Lui Helmut i s-a tăiat cel mai mare procent pentru că de el era cel mai puţin nevoie. La cei care putem, tăiem mai mult şi gata!

Ce să fac cu personalităţile dacă intru în faliment? Ce mai fac cu personalităţile? Economie la toată lumea dacă s-au făcut tăieri de bani s-a tăiat şi de la Helmut Duckadam, punct, ce mai vreţi acum?", a declarat Becali, la Digi Sport.

Fostul portar mai avea un salariu de 2000 de lei la FCBS, după o reducere de 50%, susține News.ro. Duckadam ocupa postul de președinte de imagine al grupării bucureștene.

"Faptul că eram considerat cel mai neimportant om din cadrul clubului înseamnă că hotărârea mea din seara asta mă scuteşte de alte comentarii. Eu pe Facebook am pus o postare, în care îi mulţumesc domnului Becali şi din partea mea şi a familiei mele pentru cât m-a ajutat în această perioadă şi cu asta colaborarea mea şi aventura mea s-au terminat. Nu mă văd la alt club, pentru mine activitatea asta de lângă o echipă de fotbal s-a încheiat definitiv. Nu mă duc la nicio altă echipă", a declarat Helmut Duckadam, la Digisport.