​Turcia a reafirmat, joi, că vrea să găzduiască, potrivit planurilor iniţiale, finala din acest an a Champions League, relatează AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ministrul Sporturior, Mehmet Kasapoglu, a declarat că Turcia este încrezătoare că finala Champions League va avea loc aşa cum era prevăzut, la Istanbul.

“Nu am nicio îndoială în privinţa faptului că această finală va avea loc în cele mai bune condiţii în Turcia. Suntem convinşi că vom primi veşti bune la 17 iunie”, a afirmat Kasapoglu.

Turcia a înregistrat până acum 173.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 4.700 de decese.

La începutul lunii, preşedintele Portugaliei a lăsat să se înţeleagă că ultimele etape ale Champions League din acest an ar putea avea loc pe pământ portughez.

Înaintea pandemiei de coronavirus, finala Ligii Campionilor din acest an a fost programată să se joace pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, Turcia.

Din Champions League mai sunt de jucat patru meciuri din optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele şi finala. UEFA plănuieşte să reia în august competiţia întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, iar meciurile de la sferturi la finală să se dispute într-un singur oraş, într-o singură manşă. Oraşul ales ar putea fi Lisabona, dar ar fi luate în considerare şi Madrid şi Frankfurt.

O decizie va fi luată în Comitetul Executiv al UEFA din 17 iunie, potrivit News.ro.