A apărut primul caz de coronavirus în Liga 1. Miercuri, clubul Dinamo a efectuat a patra rundă de testare pentru coronavirus. Jucătorii, staff-ul medical şi tehnic au ieşit negativi, însă un angajat al clubului a fost diagnosticat pozitiv, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a spus că se va deschide o anchetă epidemiologică. Dinamo avea programat sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20:00, primul meci, de la reluarea fotbalului, cu Chindia Târgovişte.

„Doar persoanele din cadrul DSP vor stabili cu exactitate cine a intrat în contact cu persoana testată pozitiv, iar contacţii acesteia vor intra în izolare timp de 14 zile. Dinamo va fi oprită de la meciuri până la momentul finalizării anchetei epidemiologice. Dacă se termină ancheta până la data startului meciului cu Chindia, se va juca, altfel, dacă nu se finalizează, meciul este oprit", a spus Justin Ştefan, pentru Mediafax.

Conform sursei citate, meciurile din România se vor desfăsura fără spectatori, până la 1 iulie.

„Urmează o altă perioadă de două săptămâni în care se va evalua modalitatea implementării protocoalelor autorităţilor statului, urmează alte două săptămâni în care Guvernul va analiza noi măsuri de relaxare şi în funcţie de această chestiune se va decide după data de 1 iulie. În acelaşi timp, premierul mi-a transmis foarte clar că nu se joacă cu astfel de lucruri şi că va fi o decizie analizată cu mare atenţie şi urmăreşte cu mare interes şi Germania. A spus că îi apreciază foarte mult pe cei de acolo, cum au gestionat lucrurile şi că au fost foarte responsabili, motiv pentru care cred că în măsura în care lucrurile se vor relaxa în Germania există şanse să se relaxaze şi în România", a mai spus Justin Ştefan.