​​Primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, a anunţat, marţi, o posibilă candidatură madrilenă la organizarea finalei Ligii Campionilor, 2019-2020, competiţie suspendată în prezent, exprimând "susţinerea totală" pentru această iniţiativă, deşi Spania se numără printre ţările cele mai afectate de pandemia de Covid-19, relatează AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Ştiu că sunt demersuri în acest sens şi doresc, în numele consiliului municipal, să-mi exprim susţinerea totală şi absolută pentru ca finala Ligii Campionilor să poată avea loc în oraşul Madrid", a declarat edilul pentru postul de televiziune Trece.

"Acest lucru ar demonstra în circumstanţele actuale capacitatea Madridului de a se reface într-un timp scurt după situaţia dramatică pe care a trăit-o", a adăugat primarul, în timp ce capitala Spaniei nu se află decât în faza a doua a planului de relaxare în patru etape.

"Noi dispunem de infrastructuri şi servicii publice suficiente şi ar fi un mesaj transmis lumii că Madrid, în ciuda dramei prin care a trecut, nu abandonează şi revine", a insistat Martinez-Almeida.

Madrid a găzduit pe 1 iunie 2019 ultima finală a Ligii Campionilor, câştigată de Liverpool contra lui Tottenham (2-0) pe stadionul Wanda Metropolitano.

Ales înainte de pandemie, Istanbul rămâne deocamdată oraşul oficial desemnat pentru a găzdui finala Ligii Campionilor, dar criza sanitară a schimbat datele problemei şi oraşele Frankfurt, Lisabona şi Moscova au fost evocate de presă ca posibile alternative.

Pe 17 iunie, Comitetul Executiv al UEFA se va reuni prin videoconferinţă pentru a decide noul loc de disputare al finalei celei mai importante competiţii europene intercluburi, în cursul lunii august.

Ţara reţinută de forul continental va găzdui, de asemenea, sferturile de finală şi semifinalele Champions League.

Finala Ligii Campionilor trebuia să se dispute pe 30 mai, pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, transmite Agerpres.