​​Echipa Werder Bremen are şanse tot mai mici să se menţină pe prima scenă a fotbalului german în acest sezon, după ce a suferit o nouă înfrângere în campionat (etapa XXX). Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Werder are cu 6 puncte mai puțin decât Mainz, formație aflată în prezent pe ultimul loc care asigura menținerea în Bundesliga.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Lupii" de la Wolfsburg au dominat întâlnirea şi au marcat unicul gol al întâlnirii prin Wout Weghorst, în repriza secundă (min.82), producându-le gazdelor al doilea eşec consecutiv, după cel suferit miercuri în restanţa cu Eintracht Frankfurt (0-3).

Werder, club emblematic care a evoluat în divizia secundă un singur sezon de la crearea grupei unice din Bundesliga, în 1963, rămâne pe penultimul loc, cu patru etape înainte de finalul sezonului.

În etapa următoare, jucătorii din Bremen se vor deplasa la "lanterna roşie" SC Paderborn, pentru ceea ce ar putea fi, probabil, meciul ultimei şanse pentru evitarea retrogradării.

În schimb, Wolfsburg continuă cursa pentru calificarea în viitoarea ediţie a Europa League, consolidându-şi poziţia a şasea în clasament graţie acestui succes.

Înaintea partidei de la Bremen, disputată fără spectatori conform protocolului stabilit la reluarea sezonului în Bundesliga după pauza generată de pandemia de coronavirus, jucătorii ambelor echipei au pus un genunchi pe gazon, într-un gest de susţinere faţă de lupta antirasistă, după moartea lui George Floyd, susține Agerpres.

Rezultate:

Vineri

SC Freiburg - Borussia Monchengldbach 1-0

A marcat: Petersen (58).

Sâmbătă

RB Leipzig - SC Paderborn 1-1

Au marcat: Schick (27), respectiv Strohdiek (90+2).

Bayer Leverkusen - Bayern Munchen 2-4

Au marcat: Alario (9), Wirtz (89), respectiv Coman (27), Goretzka (42), Gnabry (45), Lewandowski (66).

Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 0-2

Au marcat: Niakhaté (43), Kunde Malong (77).

Fortuna Dusseldorf - Hoffenheim 2-2

Au marcat: Hennings (5, 76 - penalty), respectiv Dabour (16), Zuber (61).

Borussia Dortmund - Hertha Berlin 1-0

A marcat: Can (58).

Duminică

Werder Bremen - VfL Wolfsburg 0-1

A marcat: Weghorst (82).

Union Berlin - Schalke 04 Gelsenkirchen 1-1

Au marcat: Andrich (11), respectiv Kenny (28).

FC Augsburg - FC Koln 1-1

Au marcat: Max (88), respectiv Modeste (85).

Clasament Bundesliga:

Sursa foto: captură soccerstand.com