​Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori (AFAN), Emilian Hulubei, a declarat, joi, că jucătorii din Liga I nu mai vor să mai stea în cantonament. Echipele sunt izolate pentru a se pregăti în vederea reluării campionatului.

Liga 1Foto: lpf.ro
  • "Trebuie rezolvată urgent problema cantonamentelor. Majoritatea jucătorilor nu mai rezistă să stea în cantonament, plus că povara financiară pentru fiecare club până la finalul sezonului dacă se stă în cantonament este destul de mare.
  • Trebuie responsabilizaţi toţi jucătorii şi partea tehnică, dar şi cei angrenaţi în reluarea competiţiei de la magaziner până la femeile de serviciu care se ocupă de igienizarea arenelor sportive, vestiarelor.
  • Trebuie conştientizaţi că trebuie să stea cât mai departe, cât mai izolaţi pentru a putea limita posibilitatea de infestare cu covid. Deja m-au sunat jucătorii care îşi doresc să iasă din cantonament vinerea asta. Sunt foarte nemulţumiţi că sunt ţinuţi în cantonament o perioadă atât de îndelungată. Pe lângă asta sunt şi neplătiţi la zi, se acumulează problemele.
  • Mesajul lor a fost că . Trebuie gândită această revenire la normal şi jucătorii să aibă posibilitatea să meargă acasă şi să stea în sânul familiei după care să gândească un program prin care jucătorul să poată să vină la antrenament de acasă şi să se ducă acasă după ce termină antrenamentul", a declarat Emilian Hulubei, la ProX.

El a precizat că vor fi angajaţi psihologi pentru consilierea jucătorilor care nu vor să mai stea în cantonament, dar care vor fi obligaţi să o facă.

"Va trebui noi să intrăm aici şi să căutăm psihologi. Vor fi probleme mari. Va trebui să găsim finanţare pentru un astfel de program. Deja am primit telefoane de la mai mulţi fotbalişti care stau de 14-15 zile în cantonament şi le e din ce în ce mai greu. Am vorbit şi cu cei de la FIFPro pentru un program.

Vom contacta nişte psihologi, în cazul în care un jucător are probleme sau dificultăţi de a mai rămâne în cantonament să ia legătura cu psihologul respectiv. Vom vedea de unde vom face rost de bani pentru a plăti aceste servicii. Ne gândim serios şi vom adopta această măsură dacă se decide ca jucătorii să stea în cantomament şi pe perioada derulării competiţiei", a spus șeful AFAN.

FRF şi LPF doresc să reia Liga I la 13-14 iunie, dar pentru acest lucru au nevoie de acordul guvernului.

În campionat mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out.

Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus, informează News.ro.