Jucătorii din liga română riscă să fie suspendați între 6 și 12 meciuri și amendă în cazul în care scuipă sau își sulfă nasul pe teren, a decis Federația Română de Fotbal, care a aprobat noul protocol ce va fi pus în aplicare odată cu reluarea sezonului, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federația Română de Fotbal speră că sezonul fotbalistic intern va putea fi reluat la 13 iunie, însă decizia are nevoie de aprobarea guvernului. Toate competițiile au fost suspendate la mijlocul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, jucătorii riscă amenda și suspendare de la 6 până la 12 partide dacă scuipă sau își suflă nasul pe teren, potrivit documentului aprobat de FRF.

Fotbaliștii vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri unul față de celălalt în timpul antrenamentelor, în timp ce echipa și rezervele nu vor avea voie să stea împreună înaintea meciurilor.

Liga română va fi reluată fără spectatori, iar pe stadion nu va fi permisă prezența a mai mult de 150 de persoane în timpul meciurilor. UEFA a cerut FRF ca până la 1 iunie să prezinte un plan privind reluarea meciurilor.