Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, cele două vedete ale fotbalului de astăzi, sunt "la acelaşi nivel", a declarat faimosul antrenor italian Marcello Lippi pentru postul de radio SER Catalunya.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pe Messi şi Cristiano Ronaldo îi aşez la acelaşi nivel în ultimii 20 de ani. Ca şi cu Maradona şi Pele, nu se poate spune că unul este mai bun decât altul", a estimat Lippi, care a câştigat de cinci ori Serie A, dar mai ales Liga Campionilor cu Juventus Torino, în 1996, şi Cupa Mondială cu naţionala Italiei, în 2006.

Înainte să-i compare pe cei doi, el a afirmat: "Nu trebuie să se spună că Messi a câştigat doar o Ligă a Campionilor în ultimii cinci ani. Lucrurile trebuie privite în perspectivă, el a câştigat patru în 15 ani".

Despre sine, Lippi a spus: "Eu nu sunt un mit, sunt un antrenor care a avut şansa să lucreze cu jucători foarte valoroşi".

Cel mai valoros fotbalist pe care l-a avut la dispoziţie Lippi este Zinedine Zidane. "Este cel mai bun jucător pe care l-am antrenat, natura i-a dăruit multă clasă, multă calitate şi multă inteligenţă", a spus italianul.

Lippi regretă felul cum Juventus, antrenată de el, a pierdut finala Ligii Campionilor din 1998, pierdută cu 1-0 în faţa lui Real Madrid după golul lui Predrag Mijatovic. "Golul lui Mijatovic a fost din ofsaid, asta e sigur", a declarat fostul tehnician al lui Juve, informează Agerpres.