FC Liverpool - Inter Milano 2-0 (Kuyt 85, Gerrard 90)

Cu Cristi Chivu integralist, Inter a ramas in 10 dupa jumatate de ora, Materazzi fiind eliminat, dar a rezistat pana in minutul 85 cand Dirk Kuyt a deschis scorul, dupa un sut puternic, cu pamantul, de la 15 metri. Gerrard a stabilit scorul final cu al 500-lea gol al lui Liverpool in cea mai importanta competitie europeana intercluburi.

Pe langa Materazzi, campioana Italiei l-a pierdut si pe celalalt fundas central, Ivan Cordoba, accidentat cand a vrut sa respinga o centrare spre Crouch.

La singura intalnire directa din cupele europene, in urma cu 43 de ani, Inter a reusit in mansa secunda sa refaca un deficit de doua goluri. Liverpool a castigat turul cu 3-1, pentru ca italienii sa invinga pe teren propriu cu 3-0.

Schalke 04 - FC Porto 1-0 (Kuranyi 4)

Desi a dominat categoric intalnirea de pe stadionul Auf Schalke, formatia gazda a trebuit sa se multumeasca doar cu golul reusit de Kevin Kuranyi in minutul 4, atacantul german profitand de o minge respinsa gresit de portarul Helton.

Schalke se afla pentru prima data in optimile de finala ale Ligii, iar aceasta a fost partida lor cu numarul 100 in cupele europene, si al 50-lea succes.

Porto, castigatoare a trofeului in 2004 chiar pe stadionul din Gelsenkirchen, a avut putine ocazii de gol, cea mai mare fiind ratata de Lisandro Lopez, cu cinci minute inainte de final.

AS Roma - Real Madrid 2-1 (Pizarro 24, Mancini 58 - Raul 8)

Romanii reusesc prima victorie pe teren propriu in fata campioanei Spaniei, la al patrulea meci disputat de cele doua formatii pe stadionul Olimpico din capitala Italiei. Raul a deschis scorul in minutul 8, deviind in plasa sutul din marginea careului trimis de Guti.

Chilianul David Pizarro a restabilit egalitatea dupa un sut de la 12 metri, deviat de un madrilen in plasa portii lui Casillas.

Brazilianul Mancini a adus victoria romanilor la capatul unui contraatac prelucrat de Totti.

Olympiacos Pireu - Chelsea 0-0

Cel mai slab meci al serii, in care niciuna dintre echipe nu si-a creat ocazii mari de gol. Cea mai mare oportunitate a gazdelor a venit dupa pauza, Galletti trimitand insa putin alaturi, in timp ce englezii, fara Terry si Lampard, aflati doar pe banca, au trecut pe langa gol in finalul meciului, cand Kalou a ratat intalnirea cu mingea in patru metri.

Returul partidelor este programat pe 5 martie, mai putin cel al intalnirii dintre Inter si Liverpool, care va avea loc pe 11 martie.