​Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, şi cel al ligii profesioniste, Javier Tebas, au ajuns la un acord privind reluarea meciurilor din prima divizie, începând cu mijlocul lunii iunie, informează As.

La Liga, logoFoto: Facebook

Potrivit acestei înţelegeri, partide vor fi programate în fiecare zi a săptămânii, echipele urmând a evolua o dată la 72 de ore. Astfel, campionatul s-ar putea încheia până la 29 iulie, dată la care UEFA doreşte finalizarea competiţiilor interne.

Meciurile se vor juca fără spectatori după ora locală 18.00, în nordul ţării. În sud, unde temperaturile sunt foarte ridicate pe timpul verii, partidele vor putea începe şi la ora locală 23.00. De luni până vineri, nu se va juca înainte de 19.30.

Acest acord trebuie aprobat de un judecător.

Cluburile spaniole pot intra, începând de luni, în a treia fază de pregătire, înainte de reluarea campionatului, fază care prevede antrenamente în grupuri de până la 14 persoane.

Cotidianul Marca a publicat protocolul sanitar pentru Faza 2 de pregătire. În Faza 0, jucătorii au fost testaţi pentru noul coronavirus şi pentru anticorpi, iar în Faza 1 a fost posibilă reluarea antrenamentelor individuale.

În Faza 2, jucătorii pot folosi vestiarele, sălile de mese şi celelalte instalaţii din cantonament, la jumătate din capacitate. Aceste spaţii vor fi dezinfectate după fiecare folosire.

În această fază, pot începe pregătirea şi arbitrii.

Reprezentanţilor mass-media le este interzis în continuare să asiste la antrenamentele echipelor.

În Faza 3 vor fi permise antrenamentele colective complete.

Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, îşi doreşte ca partidele din primele două divizii, întrerupte de pandemia de coronavirus, să se reia începând cu 13 iunie.

Unsprezece etape de campionat sunt încă de jucat în prima ligă spaniolă, transmite News.ro.