Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat “Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, elaborat de Comisia Medicală a federaţiei.

FRFFoto: frf.ro

“Având în vedere necesitatea reluării antrenamentelor de către cluburile participante în competiţiile organizate de FRF şi LPF, precum şi Ordinul 736/2020 privind aprobarea “Recomandărilor necesare a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente”, dar şi Ordinul nr. 565/13 mai 2020, Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat “Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, elaborat de Comisia Medicală a FRF”, se arată pe site-ul forului.

Obiectivul protocolului îl reprezintă asigurarea sănătăţii persoanelor implicate şi reducerea la minimum a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru: jucători şi familiile lor, staff tehnic, medical şi familiile lor şi staff suport şi administrativ şi familiile lor.

Protocolul a fost elaborat în urma consultărilor avute cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a venit în sprijinul cluburilor şi le-a pus la dispoziţie alte trei documente elaborate de Comisia Medicală a FRF:

  • Recomandări nutriţionale pentru reintegrarea la efort;
  • Prevenirea accidentărilor în fotbal după o perioadă lungă de inactivitate;
  • Recomandări psihologice privind perioada revenirii la activitatea sportivă obişnuită.

Un document similar se va elabora în ceea ce priveşte reluarea competiţiilor, informează News.ro.

Când va putea fi reluată Liga 1 - Ministrul Ionuț Stroe vine cu precizări clare despre tenisul de câmp