Gică Hagi a oferit un interviu italienilor de la Corriere dello Sport în care a abordat mai multe teme din trecut, dar și de actualitate din fotbalul mondial. Fostul decar al naționalei României a povestit de ce a ales Realul în detrimentul marelui Milan al lui Sacchi și care sunt cei doi "monștri sacri" de la care a avut cel mai mult de învățat în carieră: Cruyff și Lucescu.

Gica HagiFoto: AGERPRES

Despre Milan vs Steaua 4-0 din '89

"Erau mai puternici ca noi, acea echipă era fantastică, extraordinară, una dintre cele mai bune din istorie. Iar Steaua atinsese finalul unui ciclu și eram obosiți, în timp ce Milanul olandezilor era la început, avea prospețime. În acea seară, toți Maradona jucau la Milan" - Gică Hagi, pentru Corriere dello Sport.

Cum putea ajunge sub comanda lui Arrigo Sacchi la Milan

"Au existat contacte cu Milan, când Gullit avea probleme fizice. Nu ascund că interesul lui Sacchi pentru mine mi-a mângâiat orgoliul, faptul că el s-a gândit să mă facă să joc în acea echipă de fenomene. Totul a eșuat însă" - Gică Hagi.

De ce a ales Realul în locul Milanului

"Cineva de la Milan a venit la București, dar nu era o figură de prim rang, în timp ce de la Madrid a sosit însuși președintele Ramon Mendoza, care mi-a spus clar de la început cât de mult mă vrea clubul său. Tu pe cine ai fi preferat?" - Gică Hagi.

Despre transferul la Barcelona și meritul lui Mircea Lucescu

"Mă voia Tottenham, care ar fi plătit mai mult decât Barcelona, iar mie îmi propunea un contract pe patru ani, cu cifre superioare.

Normal, Corioni ar fi vrut să plec la Tottenham, însă eu nu voiam să-i întorc spatele celui care era idolul meu dintotdeauna - Johan Cruyff. I-am vorbit din suflet lui Mircea Lucescu, care m-a susținut în fața lui Corioni pentru a mă ceda Barcelonei, chiar dacă lua mai puțini bani" - Gică Hagi.

Johan Cruyff și Mircea Lucescu, doi "monștri sacri"

"Mi-am cunoscut mitul. Ca personalitate, calitate a fotbalului, competență, Cruyff e un monstru sacru. La fel cum Lucescu e un monstru sacru pentru mine.

Amândoi m-au îmbogățit cu o cultură a fotbalului, mi-au transmis încă și mai mult acea mentalitate de învingător, pe care o aveam deja. Să învingi și să vrei permanent să fii cel mai bun fotbalist al lumii. În fiecare minut, la fiecare minge atinsă, la fiecare acțiune. Altfel, n-aș fi fost mulțumit. Întâi Lucescu, apoi Cruyff m-au construit astfel", a completat Gică Hagi pentru Corriere dello Sport, citat de gsp.ro.

Unde a jucat Gică Hagi de-a lungul carierei:

Farul Constanța: 1982-1983

Sportul Studențesc: 1983-1987

Steaua București: 1987-1990

Real Madrid: 1990-1992

Brescia: 1992-1994

Barcelona: 1994-1996

Galatasaray: 1996-2001.