Fostul arbitru internațional Dan Lăzărescu a murit la doar 49 de ani. Cristi Balaj susține că Lăzărescu nu i-ar fi răspuns la telefon lui Basarab Panduru sâmbătă seara, ceea ce duce cu gândul o incertitudine asupra datei exacte a morții acestuia.

Dan LazarescuFoto: Captura Telekom Sport

Decesul a fost anunțat luni seara, după ce Lăzărescu a fost găsit fără suflare în baia propriei case.

Ce spune Cristi Balaj

"Cred că trecuse cel puțin o zi de când decedase până când l-au găsit. Lui Basarab Panduru nu i-a mai răspuns de sâmbătă la telefon și, într-un final, a mers fiica lui cu cei de la SMURD și l-au găsit.

A arbitrat meciuri în Champions League, cu Sorin Corpodean la centru, într-un Auxerre - Borussia toată brigada a făcut un meci bun. A arbitrat în foarte multe derby-uri Steaua - Dinamo.

A fost un arbitru înalt, dar acest lucru a dus și la problemele lui la coloană, chiar dacă a făcut gimnastică de specialitate. Fuma foarte mult în ultima perioadă, probabil că și acest fumat exagerat a dus la acest deces. Mâine se va pare că va fi înmormântarea, dar, din păcate, cu această stare de urgență, nu vom putea fi alături de el", a declarat Cristi Balaj, la ProX.

În cariera lui, Dan Lăzărescu a bifat 92 de partide în Liga 1 și 96 în Liga 2. S-a retras din arbitraj în 2004, la 35 de ani, din cauza unor probleme de sănătate.

Ce spunea Lăzărescu despre problemele de sănătate

"În timpul carierei am avut două operații la coloană. Anul trecut am făcut-o pe a treia. A fost foarte grav. S-a declanșat rapid. Doctorul mi-a spus că nu a văzut o asemenea hernie de disc. Anul trecut am ridicat ceva greu și s-a declanșat o pareză pe piciorul drept.

Am rămas cu o semipareză. M-am mișcat foarte repede, în trei zile m-am operat. Recuperarea a fost foarte grea, 6 luni am mers cu două cârje și încă 3 luni cu o cârjă. A fost foarte grav. Dacă mai întârziam o zi cu operația, riscam să rămân paralizat de la brâu în jos" - Dan Lăzărescu, la GSP Live.