​Preşedintele FC Rapid, Ovidiu Burcă, a anunţat că noul stadion giuleştean se va numi Rapid Arena şi va face parte din complexul Valentin Stănescu, informează News.ro.

Stadion GiulestiFoto: CNI / Facebook

"Clubul Rapid a făcut încă de la sfârşitul anului trecut o adresă către CS Rapid pentru schimbarea denumirii stadionului. Noi am propus ca stadionul să se numească Rapid Arena, iar complexul să rămână Valentin Stănescu. Lojele, sectoarele, tribunele şi peluzele vor avea numele unor glorii giuleştene. Am primit un răspuns afirmativ din partea Clubului Sportiv, deci noul stadion se va numi Rapid Arena, în interiorul complexului Valentin Stănescu”, a precizat Burcă, potrivit FC Rapid.

Ovidiu Burcă a menţionat că decizia a fost luată pentru ca nicio glorie să nu fie nedreptăţită. “Rapid trebuie să fie mai presus de orice şi de oricine. Am vrut să fim echitabili faţă de toţi. Peluza Dan Coe va fi peluza unde va sta galeria", a adăugat el.

Cum ar trebui să ajungă să arate stadionul din Giulești:

  • Capacitatea stadionului va fi de 14.000 de locuri. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA, taxe și cote incluse.
  • Suprafața de joc va avea o lungime de 105m și o lățime de 68m, va fi prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
  • O pistă de atletism pentru antrenament sub tribune, o sala de sport dotată aflată sub peluza nord
  • Spații de cazare pentru sportivi (28 de locuri)
  • Spații administrative
  • Spații dedicate publicului (magazine, zona food) și locuri pentru persoane cu dizabilități (75 de locuri)
  • Spații pentru mass-media (boxă presă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.) și spații pentru VIP (peste 900 de locuri).