Fostul mare atacant brazilian Ronaldo Nazario de Lima a declarat, joi, că accidentările l-au făcut un om şi un fotbalist mai bun, chiar dacă i-au scurtat cariera de nivel înalt, transmite agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dublul campion mondial se afla în vârful carierei când a suferit două accidentări grave în decurs de cinci luni, pe vremea când juca la Inter Milano.

Ronaldo a avut nevoie de aproape doi ani pentru a se recupera şi a revenit la naţionala Braziliei la timp pentru Cupa Mondială din 2002, conducând Selecao la victoria finală, cu opt goluri marcate la turneul din Coreea de Sud şi Japonia, inclusiv două în finala cu Germania, de la Yokohama.

''Aş fi preferat să nu am accidentările, dar mi-au schimbat viaţa'', a recunoscut Ronaldo într-o discuţie pe Instagram Live cu fostul internaţional argentinian Juan Sebastian Veron. ''M-au făcut un om mai bun, mai responsabil, mai disciplinat'', a dezvăluit Ronaldo.

Fostul mare atacant brazilian a suferit o altă accidentare serioasă în februarie 2008, când juca la AC Milan, iar aceasta a pus capăt carierei, la doar 31 de ani.

''Mi-ar fi plăcut să mai joc patru ani fără accidentări. Dar poate mi-au servit ca avertisment, ca semnal de trezire. Nu pot fi decât recunoscător. Cariera mea a fost spectaculoasă. Am jucat într-o vreme alături de mari fotbalişti şi tu (Veron) ai fost unul dintre ei'', a mai spus Ronaldo (43 ani).

Ronaldo a subliniat că a luat în considerare o revenire în fotbal când a devenit acţionar majoritar la clubul spaniol Real Valladolid în septembrie 2018.

''Când am cumpărat Valladolid mă gândeam ... Dacă fac sacrificii, dacă mă antrenez trei sau patru luni, aş putea să mai joc nişte meciuri'', a dezvăluit brazilianul. ''Dar s-a dovedit a fi doar o idee. Am suferit mult. Iar jucătorii tineri de azi sunt aşa de rapizi'', a adăugat sud-americanul.