​În condițiile în care bugetele pentru sport și educație suferă din plin în această perioadă a pandemiei de Covid-19, Juventus Academy București cere public, într-o scrisoare deschisă, ministrului Ionuț Stroe să dea o mână de ajutor prin natura funcției pe care o ocupă.

Juventus Academy BucureștiFoto: Juventus Academy

Care sunt propunerile Juventus Academy București:

  • 1. Crearea urgentă a unui program de genul IMM Invest pentru Asociații sportive, care să ne sprijine în două direcții importante:

- Garanție 100% din partea statului

- O bancă dispusă să ne sprijine cu capital de lucru și credit de investiții (în prezent, băncile nu acordă împrumuturi Asociațiilor sportive)

  • 2. Ajutor pentru dotarea tuturor bazelor sportive, publice sau private, cu echipamente și materiale de prevenție împotriva COVID-19 (măști, dezinfectanți, mănuși, termometre etc.)
  • 3. Crearea unui program de burse pentru toți copiii din România, care sa beneficieze de vouchere (de exemplu, de minimum 250 lei/lună), cu care să se poată înscrie la orice club sportiv din țară, privat sau public, astfel încât sa asiguram accesul copiilor la sport (Mihaela Pellegrini,
    CEO Juventus Academy București).