​Cancelarul Angela Merkel a declarat, miercuri, că meciurile campionatului german se pot relua începând cu a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile convenite, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Bundesliga se poate relua începând cu a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile convenite. Ultimele cifre ale Institutului Robert-Koch sunt foarte pozitive. Am ajuns în punctul în care am reuşit să încetinim răspândirea virusului", a declarat cancelarul.

Miercuri, cancelarul Angela Merkel şi conducătorii celor 16 landuri germane au ţinut o videoconferinţă şi şi-au dat acordul ca liga (DFL) şi cluburile să stabilească data reluării meciurilor, fără spectatori, cel mai devreme fiind week-end-ul 15-17 mai.

DFL şi Federaţia Germană de Fotbal (DFB) au oferit un manual detaliat pentru cluburi cu privire la modul în care meciurile din ultimele nouă etape ale sezonului primei ligi se pot desfăşura într-un mediu cât mai sigur posibil, cu respectarea regulilor de distanţare în afara terenului şi cu testarea frecventă a tuturor celor implicaţi.

Un prim set de teste a înregistrat 10 persoane pozitive cu virusul Sars-CoV-2, din 1.724 controlate. De asemenea, toate cluburile vor fi supuse unor măsuri stricte de izolare, într-un cantonament, înainte de a putea deveni prima ligă de fotbal majoră din lume care se reia după întreruperea cauzată de pandemia de Covid-19.

Campionatul german a fost suspendat la 13 martie, din cauza pandemiei de Covid-19. 1.Bundesliga a fost întreruptă după 25 de etape jucate din 34. Bayern Munchen conduce în clasament, cu 55 de puncte, urmată de Borussia Dortmund, cu 51 de puncte şi de RB Leipzig, cu 50 de puncte, potrivit News.ro.