​Hiannick Kamba, un fost fotbalist al clubului Schalke 04 Gelsenkirchen, declarat mort în ianuarie 2016 în Republica Democrată Congo, a fost văzut în weekend în Germania, scrie ziarul Bild, citat de site-ul eurosport.fr.

Hiannick KambaFoto: Captura YouTube

Hiannick Kamba a fost format la juniorii lui Schalke, unde a jucat ca fundaş dreapta, alături de Manuel Neuer, fără să reuşească să se impună în fotbalul mare.

Declarat mort în RD Congo pe 9 ianuarie 2016 după un presupus accident de circulaţie, el este în viaţă şi a fost fotografiat în weekend în Bazinul Ruhr. Potrivit Bild, soţia lui Kamba este suspectată că a încasat banii din asigurarea de deces.

În vârstă acum de 33 de ani, Kamba lucrează ca tehnician chimist la un furnizor de energie, nu departe de Gelsenkirchen.

În 2018, fostul jucător s-ar fi prezentat la ambasada Germaniei de la Kinshasa, capitala RD Congo, pentru a spune că anunţul decesului său a fost o minciună. Afacerea nu a fost mediatizată atunci, doar anchetatorii ocupându-se de acest dosar.

"Hiannick Kamba a indicat că a fost abandonat de nişte prieteni în timpul nopţii în Congo în ianuarie 2016. El ar fi fost lăsat fără acte, fără bani şi fără telefonul mobil", a explicat procuroarea Anette Milk pentru Bild.

Aşteptând ca fostul jucător şi soţia sa, cu care are un fiu în vârstă de zece ani, să fie judecaţi, justiţia germană continuă investigaţiile. Ea încearcă să afle dacă certificatul de deces emis de RD Congo a fost falsificat, informeaază Agerpres.