​Clinica Villa Stuart, din Roma, Italia, propune două tipuri de teste pentru coronavirus, cu aflarea rapidă a rezultatelor. Rezultatul testului de sânge iese în 8 minute, în timp ce analiza salivei are ca timp de aşteptare 20 de minute, informează Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Twitter

Clinica unde au fost operaţi mai mulţi fotbalişti, printre care şi românii Vlad Chiricheş şi Adrian Stoian, propune două tipuri de teste pentru coronavirus, ale căror rezultate ies în 8, respectiv 20 de minute.

Cea mai rapidă este proba de sânge, o uşoară înţepătură în deget, care arată, după 8 minute, dacă persoana în cauză este infectată cu coronavirus. Al doilea se face doar în cazul în care cei testaţi au fost pozitivi la un moment dat. Se ia secreţie din salivă, iar rezultatul iese în 20 de minute. Protocolul de la Villa Stuart este pregătit să fie pus la dispoziţia cluburilor de fotbal, pentru a reuşi desfăşurarea campionatelor în siguranţă în timpul pandemiei.

De luni, Italia a renunţat la o parte dintre restricţiile impuse de starea de urgenţă, iar echipele din Serie A se pregătesc de reluarea antrenamentelor.

Sassuolo este prima formaţie care va începe pregătirea, în timp ce marţi, 5 mai, pe terenul de fotbal vor intra şi jucătorii grupărilor Juventus, Inter, Atalanta şi Bologna.

Miercuri şi joi vor reîncepe şi Lazio, AS Roma şi Parma, în timp ce AC Milan, Napoli şi restul formaţiilor urmează să anunţe programul. Toate antrenamentele vor fi individuale, fotbaliştii nu se vor intersecta, ci se vor pregăti singuri.

Veştile de la autorităţi nu sunt însă printre cele mai optimiste. Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a declarat că reluarea antrenamentelor nu înseamnă şi începerea campionatului.